Suppli di riso (Galuste de orez)

Printeaza

Suppli di riso (Galuste de orez)

Galustele de orez italienesti sunt un aperitiv foarte consistent. Principalul ingredient este orezul pentru risotto, indiferent de ce tip: arborio, vialone nano sau carnaroli.

Acesta se fierbe si se asezoneaza cu parmezan, apoi se modeleaza din el mici bile, care se umplu cu un amestec de sunca taiata cubulete, branza provolone sau mozzarella si pesmet.

Apoi, galustele se dau printr-un aluat subtire din faina si ou si se prajesc in putin ulei. Ca gustare rapida, ele se servesc cu sos de rosii usor picant.

Odinioara erau servite drept garnitura la un fel principal de mancare, si intr-adevar, sunt atat de savuroase incat pot constitui oricand o alternativa gustoasa la paine.

In zilele noastre supli di riso au devenit o gustare de sine statatoare.

Suppli di riso (Galuste de orez)

Un alt nume sub care sunt cunoscute in limba italiana este arancini, care inseamna portocale din orez, aceasta denumire nereferindu-se la ingrediente, ci doar la forma lor si, probabil, si la marimea pe care o aveau altadata.

Suppli di riso (Galuste de orez)

Suppli di riso

Suppli di riso (Galuste de orez)

Pofta buna!

 


Galuste de pesmet cu sos

Galuste de pesmet cu sos

Galuste de pesmet cu sos din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr 4-5 linguri cu pesmet 1 pahar cu vin alb 3 linguri cu zahăr tos 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere sare 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Spălăm ouăle, le spargem în castron şi […]

Găluşte dulci

Galuste cu lapte

Galuste cu lapte din: gris, oua, lapte, sare, zahar. Ingrediente: 2 ouă 6-7 linguri cu griş 1 l lapte nefiert 1/2 linguriţă cu sare 3-4 linguri cu zahăr tos 1 lingură cu zahăr vanilinat   Mod de preparare: Punem laptele să fiarbă într-un vas emailat cu gura largă. Facem găluştele într-un castron mai mare: spargem […]

Galuste in sos de vin

Galuste in sos de vin

Galuste in sos de vin din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr 4-5 linguri cu pesmet 1 pahar cu vin alb 3 linguri cu zahăr tos 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere sare 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Spălăm ouăle, le spargem în castron şi separăm […]

 

 

 

Incoming search terms:

  • supli
  • reteta supli
  • reteta supli italian
  • supli di riso

2 comentarii

  1. O singura data am mancat galuste din astea si au fost foarte bune

  2. Ce bine arata galustele de orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.