Tagliatelle cu legume si soia
PrinteazaTagliatelle cu legume si soia din: tagliatelle, ardei, dovlecei, vanata, ceapa, rosii, usturoi, ulei, piper, sos de soia.
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ardei gras verde
- 2 dovlecei
- 1 vânătă
- 2 cepe roşii
- 4 roşii
- 6 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- praf de chilii
- piper măcinat
- 350 g tagliatelle proaspete cu ou
- 2-3 linguri pastă de roşii
- 1 linguriţă sos de soia
- 1 legătură pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Ardeii graşi se taie sferturi şi se curăţă de seminţe. Se taie bucăţi dovleceii şi vânătă, cepele se taie în sferturi, roşiile se taie în două.
Se încinge cuptorul la 190°C.
Se pun legumele pe un singur strat, împreună cu usturoiul, într-o tavă mare de cuptor. Se presară 2 linguri ulei de măsline, puţin praf de chilii şi piper măcinat.
Se coc legumele 40-45 minute, întorcându-se o dată sau de mai multe ori.
Se încinge o tigaie cu puţin ulei de măsline în care se prăjesc seminţele; se picură şi câţiva stropi de sos de soia şi se amestecă repede. După 4-5 minute se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se fierb pastele în apă clocotită conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg. Se taie legumele coapte în bucăţi potrivite, apoi se amestecă cu pasta de roşii şi verdeaţa tocată.
Se amestecă pastele cu legumele şi se servesc imediat, presărând deasupra seminţele prăjite.
Pofta buna!