un aperitiv delicios și sănătos, ideal pentru iubitorii de mâncăruri cu o notă picantă. Această rețetă este ușor de preparat și oferă o combinație perfectă de arome și texturi. Edamamele sunt bogate în proteine și fibre, iar sosul sriracha adaugă un plus de savoare, transformând acest preparat într-o gustare perfectă […]
Tarta aperitiv cu fasole facaluita
PrinteazaTarta aperitiv cu fasole facaluita din: fasole, ulei, usturoi, sare piper, ceapa, rosii, cimbru, patrunjel sau busuioc.
Ingrediente:
- 500 g fasole albă
- 4 linguri ulei
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 1 ceaşcă ulei
- 4 cepe
- 4 roşii (sau 2 linguri bulion de roşii)
- cimbru
- pătrunjel verde sau frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi fasolea, după ce ai ţinut-o timp de 12 ore la înmuiat. Scurgi zeama si mixezi boabele bine fierte.
Adaugi câte puţin din zeama în care a fiert fasolea, uleiul pus treptat, sare, piper şi pasta de usturoi.
Separat, căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, adaugi roşiile date pe râzătoare şi condimentele.
Faci tarta aşa: pe un platou pui jumătate din fasolea frecată cu ulei, întinzi un strat de sos, apoi aşezi un alt rând de fasole şi acoperi cu restul de sos de roşii şi de ceapă.
Laşi să se întărească puţin şi serveşti. Decorezi cu puţin pătrunjel tocat sau cu frunze de busuioc.
Tarta aperitiv cu fasole facaluita
Pofta buna!
Mistreț cu sos de vin roșu și ciuperci
este un preparat sofisticat și rafinat, perfect pentru ocazii speciale și mese festive. Acest fel de mâncare combină gustul robust și sălbatic al cărnii de mistreț cu aromele bogate ale vinului roșu și ciupercilor, creând o experiență culinară de neuitat. Prepararea acestui fel de mâncare necesită […]