Tarta cu branza si alune de padure

Printeaza

Tarta cu branza si alune de padure din: unt, otet de mere, pere, creson, patrunjel, usturoi, seminte, parmezan, ulei de masline, aluat de foietaj, branza cu mucegai, alune de padure, sare, piper.

 

Ingrediente: Tarta_cu_branza_si_alune_de_padure

  • 1 cub de unt nesărat
  • 2 linguri oţet de mere
  • 2 pere, tăiate sferturi
  • 75 g creson, plus o mână pentru ornat
  • 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 25 g seminţe de floarea soarelui
  • 25 g parmezan răzuit
  • 50 ml ulei de masline
  • 400 g aluat de foitaj
  • 125 g brânză cu mucegai, sfărâmată
  • 1 mână de alune de pădure, tocate
  • sare şi piper negru

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 200°C. Intr-un vas pe foc topeşte untul cu oţetul şi adaugă perele; lasă să fiarbă 2 minute pe fiecare parte până când se caramelizează; lasă deoprte şi presară sare şi piper.

In tocătorul electric mărunţeşte cresonul, pătrunjelul, usturoiul şi alune. Adaugă parmezanul şi fără să opreşti aparatul adaugă uleiul ca să obţii un sos pesto consistent. Dacă e prea gros îl poţi dilua cu puţină apă.

Intinde aluatul într-o foaie şi crestează o margine de 2 cm de jur împrejur. Aşază aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt şi aşază perele în interior până la crestătură, presară brânza şi semintele.

Dă la cuptor 15 minute, până când aluatul creşte şi se rumeneşte iar brânza se topeşte. Transferâ pe platoul de servit şi stropeşte cu sosul pesto, presara cresonul rămas şi serveşte.

Tarta cu branza si alune de padure

Tarta_cu_branza_si_alune_de_padure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.