Tarta cu ceapa caramelizata si praz
PrinteazaTarta cu ceapa caramelizata si praz din: ceapa, praz, unt, ulei, otet, oua, smantana, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 cepe roşii
- 4 fire de praz
- 75 g unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet de vin roşu
- sare
- piper
- 500 g aluat
- 2 oua
- 200 ml smântână nefermentată
- 100 g caşcaval
- 100 g şvaiţer
Mod de preparare:
Tarta cu ceapa caramelizata si praz: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.
Prăjeşte 4 cepe roşii şi 4 fire de praz, toate tăiate felii subţiri, în 75 g unt şi 3 linguri ulei de măsline, la foc mic, 25 minute. Adaugă 2 linguri oţet de vin roşu şi potriveşte gustul de sare şi piper. Ţine pe foc 5-10 minute.
2 întinde 500 g aluat fraged în foaie şi tapetează forma de tartă. Dă la congelator 10 minute.
Inţeapă din loc în loc cu furculiţa, acoperă cu folie şi pune deasupra boabe de fasole uscată. Dă la cuptor 12 minute. Indepărtează fasolea şi folia şi dă din nou la cuptor 5 minute.
Unge aluatul cu 1 linguriţă muştar cu boabe întregi. Combină 2 ouă, 200 ml smântână nefermentată, 100 g caşcaval şi 100 g şvaiţer răzuit. Aşază în formă ceapa şi prazul şi toarnă deasupra amestecul cu ou.
Dă la cuptorul preîncălzit la semnul 4/180°C, 30-40 minute, până când se rumeneşte.
Pofta buna!