Tarta cu ceapa, oua si cascaval
PrinteazaTarta cu ceapa, oua si cascaval din: faina, unt, smantana, branza, ceapa, bacon, oua, cascaval, piper.
Pentru blat:
- 300 g făină
- 125 g unt
- 1 lingură smântână
- 125 g brânză rasă
Pentru umplutură:
- 700 g ceapă
- 60 g unt
- 150 g bacon
- 6 linguri smântână
- 4 ouă
- 50 g brânză
- 50 g caşcaval
- piper
Mod de preparare:
Pentru blat, cerni făina, adaugi untul tăiat cubuleţe, smântână, brânza şi frămânţi aluatul până devine elastic, apoi îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider 1 oră.
Tai ceapa julien şi o căleşti în puţin unt până când devine sticloasă, apoi adaugi baconul tăiat subţire, amesteci şi dai deoparte la rărit.
Intinzi foaia şi o aşezi într-o tavă unsă cu unt, o înţepi din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, şi întinzi ceapa.
Presari jumătate din cantitatea de brânză, apoi torni ouăle bătute cu smântână şi cu piper, după gust, şi presari caşcavalul ras.
Dai tava la cuptorul încins până când se gratinează frumos.
Tarta cu ceapa, oua si cascaval
Pofta buna!