Tarta cu ceapa, oua si cascaval

Printeaza

Tarta cu ceapa, oua si cascaval din: faina, unt, smantana, branza, ceapa, bacon, oua, cascaval, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_ceapa_oua_si_cascaval

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 125 g unt
  • 1 lingură smântână
  • 125 g brânză rasă

Pentru umplutură:

  • 700 g ceapă
  • 60 g unt
  • 150 g bacon
  • 6 linguri smântână
  • 4 ouă
  • 50 g brânză
  • 50 g caşcaval
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru blat, cerni făina, adaugi untul tăiat cubuleţe, smântână, brânza şi frămânţi aluatul până devine elastic, apoi îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider 1 oră.

Tai ceapa julien şi o căleşti în puţin unt până când devine sticloasă, apoi adaugi baconul tăiat subţire, amesteci şi dai deoparte la rărit.

Intinzi foaia şi o aşezi într-o tavă unsă cu unt, o înţepi din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, şi întinzi ceapa.

Presari jumătate din cantitatea de brânză, apoi torni ouăle bătute cu smântână şi cu piper, după gust, şi presari caşcavalul ras.

Dai tava la cuptorul încins până când se gratinează frumos.

Tarta cu ceapa, oua si cascaval

Tarta_cu_ceapa_oua_si_cascaval

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.