Tarta cu ciocolata, lamaie si capsuni
PrinteazaTarta cu ciocolata, lamaie si capsuni din: unt, curmale, nuci, caju, zmeura.
Ingrediente:
- 250 g miez de nucă
- 100 g curmale
- 150 g unt de cocos
- 4 linguri pudră de cacao
- 1 praf de sare
- indulcitor
- 350 g caju
- 125 g unt de cocos
- 500 g zmeură
- 125 g unt de cacao
- 125 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Tarta cu ciocolata, lamaie si capsuni: Prepară o bază de ciocolată: se pasează la blender 250 g miez de nucă hidratat peste noapte, 100 g curmale hidratate 3 ore, 150 g unt de cocos topit, 4 linguri pudră de cacao şi 1 praf de sare.
Repartizează într-o tavă şi se dă la congelator o oră.
Prepară apoi o cremă de zmeură: se mixează la blender 350 g caju hidratat peste noapte, până se obţine o cremă. Se adaugă treptat 125 g unt de cocos topit, 500 g zmeură şi 2 linguriţe îndulcitor din extract de stevie şi se omogenizează.
Repartizează peste baza de ciocolată şi se dă la congelator o oră.
Prepară o glazură de ciocolată: se mixează la blender 125 g unt de cacao şi 125 g pudră de cacao cu 1 linguriţă îndulcitor din extract de ştevie.
Se repartizează peste cremă şi se dă la congelator peste noapte.
Pofta buna!