Tarta cu ciocolata, pere si stafide

Printeaza

Tarta cu ciocolata, pere si stafide din: făină integrală, cacao neagra, ulei, praf  pentru băutură instant de soia, stafide, zahăr, miere, oua, scorţişoară, cardamom, sare, praf de copt, pere.

 

Ingrediente:Tarta_cu_ciocolata_pere_si_stafide

  • 250 g făină integrală
  • 1 lingură cacao neagră
  • 1 lingură ulei
  • 25 g praf pentru băutură instant de soia
  • 100 g stafide
  • 20 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1 ou
  • scorţişoară măcinată
  • cardamom măcinat
  • 1 praf sare
  • 20 g praf de copt
  • 3 pere

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amestecă toate ingredientele, turnând treptat câte puţină apă călduţă, astfel încât să se obţină un aluat fluid (cca 300 ml apă).

Se spală perele, se şterg, se curăţă de coajă şi de cotoare şi pulpa se taie cuburi.

Se întinde aluatul într-o tavă de teflon uşor unsă şi se aşază deasupra cuburi de pere.

Se coace prăjitura cca 35-40 min. în cuptorul încins la 175 °C.

Se înţeapă aluatul cu o ţepuşă de lemn; dacă iese cu­rată, prăjitura este gata. Se lasă să se răcească complet şi se serveşte.

Inainte de a da prăjitura la cuptor se pot presăra pe ea cocos ras, nuci pisate sau seminţe de susan albe.

 

Tarta cu ciocolata, pere si stafide

Tarta_cu_ciocolata_pere_si_stafide

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: Pentru blat: 7 linguri unt nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt […]

 

 

Tarta cu sparanghel si telemea

Tarta cu sparanghel si telemea

Tarta cu sparanghel si telemea din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval. Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua 50 g unt 50 ml iaurt 300 g faina sare Pentru umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g branza telemea 50 g unt 100 g cascaval   Mod de preparare: Frecăm untul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.