Tarta cu dovleac si ricotta

Printeaza

Tarta cu dovleac si ricotta din: dovleac, ulei de masline, aluat de foitaj, ricotta, frunze de salvie, nucsoara, coaja de lamaie, zeama de lamaie, rucola, ardie iute, seminte de pin.

Ingrediente:Tarta_cu_dovleac_si_ricotta

  • 1 dovleac (circa 800 g), curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2 cm
  • 2 linguri ulei de masline
  • 320 g aluat de foitaj
  • 250 g ricotta
  • cateva frunze de salvie tocate fin
  • 1 praf generas de nucsoara macinata
  • coaja asa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 70 g rucola
  • 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat
  • 25 g seminte de pin

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Pune dovleacul într-o tavă. Amestecă-l cu jumătate din cantitatea de ulei, asezonează-l şi împrăştie bucăţile într-un singur strat (s-ar putea să ai nevoie de 2 tăvi). Dă-l la cuptor 35 de minute sau până când se frăgezeşte.

Intre timp, pune hârtie de copt într-o tavă. întinde foitajul şi aşază-l peste hârtie. Delimitează o margime de 1 cm cu vârful unui cuţit şi înţeapă partea interioară cu o furculiţă. Coace aluatul la cuptor 15 minute.

Intr-un bol, combină ricotta cu salvia, nucşoara, coaja rasă de lămâie şi asezonează. Odată ce foitajul şi dovleacul sunt coapte, scoate-le din cuptor. Apasă cu grijă în centrul foitajului, cu spatele unei linguri.

Intinde mixul de ricotta pe toata tarta. Pune deasupra 2/3 din dovleac; cealaltă treime las-o să se răcească, apoi pune-o la frigider pentru miercuri. Dă tarta la cuptor 10-15 minute, până când foitajul devine crocant.

Amestecă zeama de lămâie, rucola, ardeiul, seminţele de pin şi 1 lingură de ulei. Presară jumătate din acest amestec peste tartă şi serveşte restul alături.

Tarta cu dovleac si ricotta

Tarta_cu_dovleac_si_ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.