Tarta cu dovleac si ricotta
PrinteazaTarta cu dovleac si ricotta din: dovleac, ulei de masline, aluat de foitaj, ricotta, frunze de salvie, nucsoara, coaja de lamaie, zeama de lamaie, rucola, ardie iute, seminte de pin.
- 1 dovleac (circa 800 g), curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2 cm
- 2 linguri ulei de masline
- 320 g aluat de foitaj
- 250 g ricotta
- cateva frunze de salvie tocate fin
- 1 praf generas de nucsoara macinata
- coaja asa si zeama de la 1/2 lamaie
- 70 g rucola
- 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat
- 25 g seminte de pin
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Pune dovleacul într-o tavă. Amestecă-l cu jumătate din cantitatea de ulei, asezonează-l şi împrăştie bucăţile într-un singur strat (s-ar putea să ai nevoie de 2 tăvi). Dă-l la cuptor 35 de minute sau până când se frăgezeşte.
Intre timp, pune hârtie de copt într-o tavă. întinde foitajul şi aşază-l peste hârtie. Delimitează o margime de 1 cm cu vârful unui cuţit şi înţeapă partea interioară cu o furculiţă. Coace aluatul la cuptor 15 minute.
Intr-un bol, combină ricotta cu salvia, nucşoara, coaja rasă de lămâie şi asezonează. Odată ce foitajul şi dovleacul sunt coapte, scoate-le din cuptor. Apasă cu grijă în centrul foitajului, cu spatele unei linguri.
Intinde mixul de ricotta pe toata tarta. Pune deasupra 2/3 din dovleac; cealaltă treime las-o să se răcească, apoi pune-o la frigider pentru miercuri. Dă tarta la cuptor 10-15 minute, până când foitajul devine crocant.
Amestecă zeama de lămâie, rucola, ardeiul, seminţele de pin şi 1 lingură de ulei. Presară jumătate din acest amestec peste tartă şi serveşte restul alături.
Tarta cu dovleac si ricotta
Pofta buna!