Tarta cu fasole si porumb

Printeaza

Tarta cu fasole si porumb din: faina, apa, ulei, sare, cabanos, fasole, cascaval, porumb, usturoi, ceapa, praz, ulei, patrunjel, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_fasole_si_porumb

Pentru aluat:

  • 1 cană făină
  • 1 pahar apă caldă
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriţă de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g cabanos
  • 400 g fasole
  • 125 g caşcaval
  • 150 g boabe de porumb
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură grăsime
  • 1 fir de praz
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli fasolea şi o opăreşti cu apă clocotită. O acoperi şi o laşi de seara până dimineaţa, să se înmoaie. A doua zi, o speli şi o fierbi 1 3/4 ore.

Pentru a doza ingredientele pentru aluat, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml şi un pahar cu volumul de 200 ml.

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui apa caldă, uleiul şi sarea. Frămânţi puţin aluatul, după care îl întinzi pe masa presărată cu făină, sub forma unui disc subţire, de 4-5 mm.

Tapetezi cu el o formă de tartă de 32 cm, în prealabil unsă cu grăsime, înţepi aluatul din loc în loc, cu furculiţa.

Tai cârnatul şi prazul în rondele fine, iar ceapa şi usturoiul mărunt. Incingi ulei într-o tigaie şi le căleşti bine, apoi adaugi porumbul şi fasolea.

Torni puţină apă în care a fiert fasolea şi laşi să fiarbă puţin. Intinzi compoziţia pe aluatul din tavă, apoi razi deasupra caşcaval.

O coci la foc mediu, pentru 45 de minute, iar la final presări pătrunjelul tocat fin.

Tarta cu fasole si porumb

Tarta_cu_fasole_si_porumb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.