Tarta cu gem de capsuni

Printeaza

Tarta cu gem de capsuni din: capsuni, amidon, zahar, gem de capsuni, unt, faina, malai, zahar, oua.

Ingrediente: 

  • 600g de căpşuni feliate
  • 2 linguriţe de amidon
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 4 linguri gem de căpşuni, trecut prin sită

pentru foitaj:

  • 140g de unt rece, tăiat în cuburi
  • 225g de făină, plus extra pentru pentru suprafaţa lucru
  • 25g de mălai
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Intâi prepară foitajul. Pune untul, făina, 25g de mălai, zahărul şi un praf de sare în bolul mare al robotului de bucătărie şi mixează-le până când obţii un pesmet fin.

Bate 1 ou şi adaugă-l în bol, mixând din nou ingredientele până când aluatul începe să se închege.

Transferă-l pe suprafaţa de lucru şi frământă-l puţin pentru a-l omogeniza şi a forma o minge.

Aplatizeaz-o sub forma unui disc, înveleşte-l în folie alimentară şi ţine-l la frigider 30 de minute.

Incinge cuptorul la 180°C. Presară puţină făină şi mălai pe suprafaţa de lucru, apoi întinde foitajul sub forma unui cerc cu diametrul de aproximativ 35cm. Tapetează cu hârtie de copt o tavă mare şi aşază în ea foitajul.

Pune căpşunile într-un bol şi amestecă cu amidonul şi cu zahărul. Presară peşte foitaj 1 lingură de mălai, apoi aranjează peste el căpşunile, lăsând o bordură de circa 3cm.

Bate oul rămas şi unge foitajul cu el, cu ajutorul unei pensule de patiserie, împătureşte foitajul peste căpşuni, înţepându-l pentru a obţine o margine groasă şi lăsând centrul descoperit. Unge marginea cu încă puţin ou.

Coace tarta 45-50 de minute, până când devine aurie şi crocantă. Unge căpşunile cu gemul trecut prin sită.

Lasă să se răcească înainte de a o servi.

 

Tarta cu gem de capsuni

Tarta_cu_gem_ de_capsuni

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata tarta cu gem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.