Tarta cu gem de capsuni
PrinteazaTarta cu gem de capsuni din: capsuni, amidon, zahar, gem de capsuni, unt, faina, malai, zahar, oua.
- 600g de căpşuni feliate
- 2 linguriţe de amidon
- 2 linguriţe de zahăr
- 4 linguri gem de căpşuni, trecut prin sită
Ingrediente pentru foitaj:
- 140g de unt rece, tăiat în cuburi
- 225g de făină, plus extra pentru pentru suprafaţa lucru
- 25g de mălai
- 2 linguri de zahăr
- 2 ouă
Mod de preparare:
Intâi prepară foitajul. Pune untul, făina, 25g de mălai, zahărul şi un praf de sare în bolul mare al robotului de bucătărie şi mixează-le până când obţii un pesmet fin. Bate 1 ou şi adaugă-l în bol, mixând din nou ingredientele până când aluatul începe să se închege.
Transferă-l pe suprafaţa de lucru şi frământă-l puţin pentru a-l omogeniza şi a forma o minge. Aplatizeaz-o sub forma unui disc, înveleşte-l în folie alimentară şi ţine-l la frigider 30 de minute.
Incinge cuptorul la 180°C. Presară puţină făină şi mălai pe suprafaţa de lucru, apoi întinde foitajul sub forma unui cerc cu diametrul de aproximativ 35cm. Tapetează cu hârtie de copt o tavă mare şi aşază în ea foitajul.
Pune căpşunile într-un bol şi amestecă cu amidonul şi cu zahărul. Presară peşte foitaj 1 lingură de mălai, apoi aranjează peste el căpşunile, lăsând o bordură de circa 3cm.
Bate oul rămas şi unge foitajul cu el, cu ajutorul unei pensule de patiserie, împătureşte foitajul peste căpşuni, înţepându-l pentru a obţine o margine groasă şi lăsând centrul descoperit. Unge marginea cu încă puţin ou.
Coace tarta 45-50 de minute, până când devine aurie şi crocantă. Unge căpşunile cu gemul trecut prin sită. Lasă să se răcească înainte de a o servi.
Tarta cu gem de capsuni
Pofta buna!
Ce bine arata tarta cu gem