Tarta cu mere si gem de caise

Printeaza

Tarta cu mere si gem de caise din: făină, zahar, praf de copt, sare, unt rece, lapte, ou, mere, golden, gem de caise, nucă şi fistic zdrobite.

 

Ingrediente:

  • 150 g făină
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 8 linguri cu unt rece
  • 2 linguri cu lapte
  • 1 ou
  • 2 mere golden feliate
  • 2 linguri cu gem de caise
  • 100 g nucă şi fistic zdrobite

Mod de preparare:

Cerne făina într-un castron împreună cu sarea, o lingură cu zahăr şi praful de copt. Adaugă şase linguri cu unt şi amestecă bine cu degetele, până când obţii un amestec granulat, încorporează laptele şi oul şi frămân­tă aluatul de câteva ori.

Intinde-l în formele de tartă,.înfoliază-le şi dă-le la rece o jumătate de oră. Pune pe fiecare tartă felii de măr, presară deasupra zahărul rămas şi unge cu restul de unt topit.

Dă forme­le la copt pentru 30-40 de minute sau până când crusîa devine aurie. Scoate tartele, unge-le cu gem de caise şi dă-le la cuptor zece minute.

Tarta cu mere si gem de caise

Tarta_cu_mere_si_gem_de_caise

 

Pofta buna!

 

 

Ghidul Complet pentru Începători în Arta Preparării Ceaiului

Ghidul Complet pentru Începători în Arta Preparării Ceaiului. Ceaiul, o băutură cu o istorie milenară și cu o varietate vastă de arome, este apreciat în întreaga lume nu doar pentru gustul său, dar și pentru beneficiile aduse sănătății. Prepararea corectă a ceaiului poate transforma o simplă ceașcă de ceai într-o experiență memorabilă. Acest ghid detaliat […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.