Tarta cu morcov, capsuni si stafide
PrinteazaTarta cu morcov, capsuni si stafide din: morcovi, nuci, nucsoara, scortisoara, fulgi de cocos, stafide, suc de portocale, curmale, căpşuni, caju, ulei de cocos, miere, coaja şi suc de limettă, tărâţe de psyllium.
Ingrediente:
- 2 morcovi raşi fin
- 300 g nuci lăsate la hidratat în apă caldă, acoperite (12 ore)
- 1 vârf de cuţit nucşoară
- 1 linguriţă rasă scorţişoară
- 100 g fulgi de cocos
- 50 g stafide hidratate în sucul de la 1/2 portocală, apoi tăiate cu cuţitul
- cca 20 curmale
- sucul de la 1 portocală
- 1 cană căpşuni tăiate cubuleţe
Pentru cremă:
- 300 g caju (lăsat 12 ore la hidratat, acoperit cu apă fată)
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri miere
- coaja rasă şi sucul de la 1 limettă
- 2 linguri tărâţe de psyllium
Mod de preparare:
Se prepara blatul. Curmalele se dau prin robot cu sucul de portocala pana se formeaza o pasta.
Nucile se scurg de apa si se dau prin robot, apoi se pun intr-un caston, se adauga pasta de curmale, puţină sare şi restul ingredientelor.
Se amestecă şi compoziţia se modelează fie sub forma unui salam de biscuiţi din care apoi se taie felii, fie sub formă de minitarte. Se dau la frigider.
Se prepară crema: se scurg nucile de caju de apă, se pun în blender şi se adaugă sucul şi coaja rasă de limettă, mierea şi uleiul de cocos.
Se mixează începând cu o viteză mai mică, până se formează o cremă lucioasă. Se adaugă tărâţele şi se mai mixează 1 minut. Se asamblează desertul şi se ţine la frigider până în momentul servirii.
Tarta cu morcov, capsuni si stafide
Pofta buna!