Tarta cu branza si smochine din: aluat de patiserie, smochine, ceapa rosie, branza albastra, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, cimbru, rucola. Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 3 smochine proaspete 2 cepe rosii 50gr brânză albastră 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oțet balsamic 1 lingurita zahar brun 1 praf cimbru […]
Tarta cu nuci si dovleac
PrinteazaTarta cu nuci si dovleac din: faina, zahar, nucsoara, praf de copt, sare, apa, oua, unt, ghimbir, dovleac, frisca, zahar brun, nuci, arome.
- 1 1/3 cană făină
- 2 linguri zahăr
- câte un vârf de cuţit de nucşoară, praf de copt şi sare
- 1 gălbenuş
- 2 linguri apă rece
- 150 g unt opţional
- 2 linguri ghimbir ras fin
Pentru umplutură şi decor:
- 1 /2 dovleac
- 300 ml frişcă lichidă
- 3 ouă mari
- 100g zahăr
- 50 g zahăr brun arome (nucşoară, cuişoare, scorţişoară, coajă de portocală)
- jumătăţi de nuci prăjite
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Pentru aluat, mixezi în robotul de bucătărie făina, zahărul, aromele, sarea şi ghimbirul.
Adaugi untul tăiat cubuleţe, apa, gălbenuşul şi mixezi din nou. Modelezi aluatul sub formă de sferă şi îl păstrezi 1 oră în frigider, în folie de plastic.
După circa 1 oră, îl întinzi în tavă, pe bază şi pereţii ei. înţepi aluatul din loc în loc şi îl coci 10 minute.
Pregăteşti umplutura aşa:
Căleşti dovleacul cu zahărul şi zahărul brun. După ce se răceşte, adaugi ouăle, frişca şi aromele.
Decorezi cu nucile, întinzi umplutura peste aluat şi coci tarta 40 de minute, la foc mediu, în forma aşezată pe o tavă.
Tarta cu nuci si dovleac
Reteta zilei: Tarta cu dovleac si branza
Tarta cu dovleac si branza din: aluat de patiserie, dovleac, smantana, oua, branza albastra, sare, piper. Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 200gr dovleac 100 ml smantana 2 ouă 70gr brânză albastră sare si piper Mod de preparare: Taiati cuburi dovleacul. Intindeti foaia de aluat si transferati intr-o tava, intepati cu o furculita. Bateti ouăle […]
Tarta cu mascarpone si afine din: oua, zahar, nuci, amidon, mascarpone, smantana, afine. Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 1 lingură amidon 1 praf de sare 1 cutie mascarpone 100 ml smântână pentru frişcă 2 linguri zahăr pudră 500 g afine Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă tare cu […]
Pofta buna!