Tarta cu peste si ciuperci
PrinteazaTarta cu peste si ciuperci din: mamaliga, unt, oua, sare, ciuperci, peste afumat, piure de rosii, busuioc, piper, condimente pentru peste.
Pentru aluat:
- 500 g mămăligă
- 100 g unt
- 3 ouă
- sare
Pentru umplutură:
- 300 g ciuperci
- 250 g peşte afumat
- 300 g piure de roşii
- busuioc verde
- piper
- condimente pentru peşte
Mod de preparare:
Mămăliga se amestecă cu untul şi cu ouăle. Se mai adaugă sare şi se obţine un aluat. Se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt.
Sosul de roşii se pune într-un vas, se sărează şi se fierbe puţin. Ciupercile se curăţă, se feliază şi se călesc.
Se toarnă peste blatul de mămăligă piureul de roşii, se presară ciupercile şi, la final, se adaugă pestele tăiat fâşii. Se presară condimente pen¬tru peste si se dă la cuptor să se rumenească.
Se serveşte cu busuioc verde.
Pofta buna!