Tarta cu prune, lamaie si nuci

Printeaza

Tarta cu prune, lamaie si nuci din: oua, zahar, nuci, faina, unt, sare,  zahar vanilat, caja de lămâie, prune, zahar pudra, mentă.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 g nuci
  • 5 linguri făină
  • 75 ml unt
  • un praf sare
  • un plic zahar vanilat
  • caja de la o lămâie
  • 400 g prune
  • zahăr pudră
  • frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

sparg ouăle, gălbenuşurile se pun într-un bol, se adaugă un praf de sare şi se acoperă cu o folie.

Separat, se topeşte untul într-un ibric şi se lasă să se răcească înainte de a se folosi.

spală prunele, se şterg bine de apă, se scot sâmburii şi se taie feliuţe. Nucile măcinate se lasă 3-4 minute în cuptor, cât să se usuce.

După ce s-a răcit untul, se adaugă puţin câte puţin în crema de gălbe­nuşuri şi se amestecă uşor.

Albuşurile se bat separat, cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă crema de gălbe­nuşuri, coaja de lămâie şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor să nu se lase.

Compoziţia se toarnă în forma tapetată cu hârtie pentru copt, se presară nucile măcinate, se ornează cu feliuţele de prune pe toată suprafaţa şi se bagă în cuptor la 120°C.

După ce s-a copt, se scoate şi se lasiă să se răcească. Se serveşte ornată cu zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă.

Tarta cu prune, lamaie si nuci

Tarta_cu_prune_lamaie_si_nuci

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.