Tarta cu prune si cocos
PrinteazaTarta cu prune si cocos din: unt, zahar, faina, praf de copt, prune, sare, esenta de rom, fulgi de cocos.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 200 g unt
- 20 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 3 gălbenuşuri
- 250 g făină
- 1/2 plic praf de copt
Pentru umplutură:
- 750 g prune
- 5 albuşuri
- 1 praf de sare
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 150 g zahăr
- 5 picături esenţă de rom
- 100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 25×35 cm sau o formă rotundă pentru tartă, cu diametrul de 30 cm.
Mixezi untul moale, aflat la temperatura camerei, cu zahărul, zahărul vanilinat şi ouăle.
Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi mixezi în conţinu aţe, până se omogenizează compoziţia, pe care o torni uniform în tavă.
Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai în sferturi şi le presari peste aluat. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 de minute, pentru a se coace puţin aluatul şi a se înmuia prunele.
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, zahărul vanilinat şi sarea. Incorporezi în bezea esenţa şi fulgii de cocos.
Scoţi tava din cuptor, întinzi bezeaua şi continui coacerea la foc mic, pentru 35-40 de minute, având grijă să nu se rumenească prea tare bezeaua.
Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit.
Tarta cu prune si cocos
Pofta buna!