Tarta rapida cu afine din: biscuiti, unt, ciocolata, miere, zahar, frisca, afine. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu unt 100 g unt 1 lingură miere 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată cu lapte 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă afine Mod de preparare: Zdrobeşte biscuiţii la robotul de […]
Tarta cu spanac, branza si rosii
PrinteazaTarta cu spanac, branza si rosii din: faina, ou, margarina, sare, spanac, branza, lapte, smantana, sare, piper, oua.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- un ou
- 150 g marnarină
- o lingurită sare
Pentru umplutură:
- 350 g spanac
- 4-5 rosii, conservate in ulei
- 200 g branza
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 100 ml smântănă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pune făina într-un vas si se amestecă bine cu margarina rece, sarea, oul şi laptele.
Aluatul obţinut se lasă 30 de minute la rece. Spanacul se fierbe 10 minute si apoi se taie mai mărunt.
Rosiile se scurg bine şi se taie mărunt, aluatul se întinde si se asază într-o formă de cuptor. Se găureşte cu dintii unei furculite.
Se pune un strat de spanac peste aluat, se bat ouăle cu laptele şi smântâna, se potriveste gustul de sare şi piper şi se toarnă peste spanac.
Se aşază brânza si roşiile şi se lasă 30 de minute la cuptor.
Tarta cu spanac, branza si rosii
Tarta cu ciocolata alba si coacaze
Tarta cu ciocolata alba si coacaze din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, praf de copt, vanilie, coacaze. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 100 g unt 4 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 cană coacăze sau zmeură Mod de […]
Tarta cu creveti din: aluat foietaj, ceapa, ulei, peste, branza, tarhon, creveti, sare, piper, smantana. Ingrediente: 300 g aluat foietaj 1 lingură cu ulei de măsline 1/2 ceapă medie, curăţată şi tocată fin 250 g peşte alb 60 g brânză Ceddar, rasă 1 lingură rasă cu tarhon tocat 150 g creveţi fierţi, tăiati mărunt sare […]
Pofta buna!