Tarta cu spanac, branza si rosii

Printeaza

Tarta cu spanac, branza si rosii din: faina, ou, margarina, sare, spanac, branza, lapte, smantana, sare, piper, oua.

Ingrediente:Tarta cu spanac, branza si rosii

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • un ou
  • 150 g marnarină
  • o lingurită sare

Pentru umplutură:

  • 350 g spanac
  • 4-5 rosii, conservate in ulei
  • 200 g branza
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smântănă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pune făina într-un vas si se amestecă bine cu margarina rece, sarea, oul şi laptele.

Aluatul obţinut se lasă 30 de minute la rece. Spanacul se fierbe 10 minute si apoi se taie mai mărunt.

Rosiile se scurg bine şi se taie mărunt, aluatul se întinde si se asază într-o formă de cuptor. Se găureşte cu dintii unei furculite.

Se pune un strat de spanac peste aluat, se bat ouăle cu laptele şi smântâna, se potriveste gustul de sare şi piper şi se toarnă peste spanac.

Se aşază brânza si roşiile şi se lasă 30 de minute la cuptor.

 

Tarta cu spanac, branza si rosii

 

Tarta rapida cu afine

Tarta rapida cu afine

Tarta rapida cu afine din: biscuiti, unt, ciocolata, miere, zahar, frisca, afine. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu unt 100 g unt 1 lingură miere 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată cu lapte 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă afine   Mod de preparare: Zdrobeşte biscuiţii la robotul de […]

Tarta cu ciocolata alba si coacaze

Tarta cu ciocolata alba si coacaze

Tarta cu ciocolata alba si coacaze din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, praf de copt, vanilie, coacaze. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 100 g unt 4 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 cană coacăze sau zmeură   Mod de […]

Tarta cu creveti

Tarta cu creveti

Tarta cu creveti din: aluat foietaj, ceapa, ulei, peste, branza, tarhon, creveti, sare, piper, smantana. Ingrediente: 300 g aluat foietaj 1 lingură cu ulei de măsline 1/2 ceapă medie, curăţată şi tocată fin 250 g peşte alb 60 g brânză Ceddar, rasă 1 lingură rasă cu tarhon tocat 150 g creveţi fierţi, tăiati mărunt sare […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.