Tartă de ciocolată cu rodie

Printeaza

Tartă de ciocolată cu rodie cu: ciocolata, praf de copt, zahar tos, faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii.

Ingrediente:

  • 125 g ciocolată
  • un pliculeţ praf de copt
  • 90 g zahăr tos
  • 50 g făină
  • 150 nr lapte dulce
  • 90 g unt
  • 3 ouă
  • un vârf de linguriţă de sare
  • o linguriţă de esenţă de rom
  • două rodii

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun la topit la bain-marie untul cu ciocolata ruptă bucăţele, apoi se lasă să se răcească.

Se amestecă bine cu ouăle mixate împreună cu sarea şi zahărul tos, laptele dulce rece, esenţa de rom şi făina. Se adaugă praful de copt şi se mixează câteva minute cât să capete aspectul unei creme.

Se adaugă sâmburii de rodie scurşi de suc, se amestecă bine cu o lin­gură ca să nu se sfărâme, se toarnă într-o tavă de tartă unsă ci unt şi tapetată cu făină.

Se nivelează cu un cuţit, st introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit circa 20 de minute verificând dacă este geta cu o scobitoare.

Se scoate din cuptor, se lase să se răcească in tavă 10 minute, apoi se scoate pe un platou.

Tartă de ciocolată cu rodie

Tartă de ciocolată cu rodie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.