Tartă de ciocolată cu rodie
PrinteazaTartă de ciocolată cu rodie cu: ciocolata, praf de copt, zahar tos, faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii.
Ingrediente:
- 125 g ciocolată
- un pliculeţ praf de copt
- 90 g zahăr tos
- 50 g făină
- 150 nr lapte dulce
- 90 g unt
- 3 ouă
- un vârf de linguriţă de sare
- o linguriţă de esenţă de rom
- două rodii
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun la topit la bain-marie untul cu ciocolata ruptă bucăţele, apoi se lasă să se răcească.
Se amestecă bine cu ouăle mixate împreună cu sarea şi zahărul tos, laptele dulce rece, esenţa de rom şi făina. Se adaugă praful de copt şi se mixează câteva minute cât să capete aspectul unei creme.
Se adaugă sâmburii de rodie scurşi de suc, se amestecă bine cu o lingură ca să nu se sfărâme, se toarnă într-o tavă de tartă unsă ci unt şi tapetată cu făină.
Se nivelează cu un cuţit, st introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit circa 20 de minute verificând dacă este geta cu o scobitoare.
Se scoate din cuptor, se lase să se răcească in tavă 10 minute, apoi se scoate pe un platou.
Tartă de ciocolată cu rodie
Pofta buna!