Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel
PrinteazaTarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai, sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si crema de caramel.
Ingrediente:
- 6 albusuri
- 600 g zahar tos
- 1 lingurita malai
- 1 lingurita sare de lamaie
- 75 g ciocolata neagra, topita
- 50 g alune prajite, tocate marunt
- 300 ml smantana
- 3 linguri lichior de alune
- 300 g crema de caramel gata preparata
- 40 g ciocolata neagra, topita, pentru ornat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 1/140°C. Tapetează 3 tăvi de copt (cu diametrul de cea 18 cm) cu hârtie pergament.
Intr-un castron mare, curat şi bine uscat, bate spumă albuşurile cu mixerul. Adaugă zahărul – câte o lingură o dată – bătând cu mixerul până la omogenizare.
Când spuma se îngroaşă şi devine sticloasă, încorporează mălaiul şi sarea de lămâie.
Adaugă ciocolata topită şi alunele. Toarnă o treime din compoziţia de bezea într-o pungă de plastic alimentară.
Taie punga la un colţ şi şpriţează bezeaua pe cele 3 tăvi, ca să formeze câte un disc de 1,5 cm grosime.
Reumple punga de fiecare dată pentru fiecare tavă. Coace 1 oră, apoi închide cuptorul şi lasă-le să se răcească înăuntru.
Bate bine smântână până se îngroaşă, apoi adaugă lichiorul. Pune o bezea pe un platou, întinde jumătate din crema caramel şi jumătate din frişca.
Repetă cu cealalată bezea, plus caramel şi frişca. Acoperă cu a treia bezea. Ornează cu caramel şi ciocolată topită.
Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel
Pofta buna!
stiati ca i s-a dat numele dupa o celebra balerina din Rusia? sau parca a facut chiar ea tarta
A fost bun?