Tartar de somon pe pat de avocado din: somon, avocado, castravete, ridiche, chives, lamaie, ulei. Ingrediente: 150 g somon 1/2 avocado 30 g castravete germeni de praz o ridichie tobiko (icre de flying fish) 4 fire chives o lămâie ulei de măsline ulei de susan sare piper Mod de preparare: Se taie somonul […]
Tartar de capsune
PrinteazaTartar de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa, fructoza, seminte de anason si capsune.
Ingrediente:
- coaja rasa fin de la 2 portocale
- coaja rasa fin de la 1 lamaie
- 1 lingura cu vin alb sec
- 10 cl apa
- 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra)
- 2 seminte de anason
- 800 g capsune
Mod de preparare:
Opăriţi coaja de portocală şi de lămîie 30 de secunde într-o crăticioară cu apă clocotită, apoi scurgeţi-le.
Turnaţi vinul alb într-o crăticioară, adăugaţi fructoza (sau zahărul pudră), puneţi pe foc şi amestecaţi pînă se topeşte.
Adăugaţi coaja rasă şi anasonul, lăsaţi să fiarbă în clocote mici, pe foc domol, timp de 6-8 minute.
Luaţi crăticioara de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Spălaţi căpşunele într-o strecurătoare, ştergeţi-le cu grijă şi tă- iaţi-le cuburi.
Amestecaţi-le într-un castron cu siropul parfumat. Puneţi în frigider pînă în momentul servirii.
Această mâncare se face din file de limbă-de-mare tăiat în fâşii şi acoperit cu un strat de pesmet amestecat cu condimente. Bucăţile de file se prăjesc apoi în baie de ulei şi se servesc cu un sos tartar. De fapt, este o variantă a peştelui prăjit, care se serveşte în mod tradiţional cu cartofi prăjiţi. […]
Tartar de ton din: ton, ceapa, lamaie, sos de soia, ulei, lamaie, piper. Ingrediente: ton roşu ceapă roşie lămâie sos de soia ulei de măsline zeamă de lămâie piper Mod de preparare: Taie tonul cubuleţe şi pune-l într-un bol de sticlă. Presară deasupra două linguriţe cu solzişori de ceapă, trei linguriţe cu zeamă de […]
Pofta buna!