Tartar de capsune

Printeaza

Tartar de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa, fructoza, seminte de anason si capsune.

Ingrediente:

  • coaja rasa fin de la 2 portocale
  • coaja rasa fin de la 1 lamaie
  • 1 lingura cu vin alb sec
  • 10 cl apa
  • 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra)
  • 2 seminte de anason
  • 800 g capsune

 

Mod de preparare:

Opăriţi coaja de portocală şi de lămîie 30 de secunde într-o crăticioară cu apă clocotită, apoi scurgeţi-le.

Turnaţi vinul alb într-o crăticioară, adăugaţi fructoza (sau zahă­rul pudră), puneţi pe foc şi amestecaţi pînă se topeşte.

Adăugaţi coaja rasă şi anasonul, lăsaţi să fiarbă în clocote mici, pe foc domol, timp de 6-8 minute.

Luaţi crăticioara de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Spălaţi căpşunele într-o strecurătoare, ştergeţi-le cu grijă şi tă- iaţi-le cuburi.

Amestecaţi-le într-un castron cu siropul parfumat. Puneţi în frigider pînă în momentul servirii.

 

Tartar de somon cu rosii cherry

Tartar de somon pe pat de avocado

Tartar de somon pe pat de avocado din: somon, avocado, castravete, ridiche, chives, lamaie, ulei.   Ingrediente: 150 g somon 1/2 avocado 30 g castravete germeni de praz o ridichie tobiko (icre de flying fish) 4 fire chives o lămâie ulei de măsline ulei de susan sare piper   Mod de preparare: Se taie somonul […]

Limba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda

Limba de mare cu sos tartar

Această mâncare se face din file de limbă-de-mare tăiat în fâşii şi acoperit cu un strat de pesmet amestecat cu condimente. Bucăţile de file se prăjesc apoi în baie de ulei şi se servesc cu un sos tartar. De fapt, este o variantă a peştelui prăjit, care se serveşte în mod tradiţional cu cartofi prăjiţi. […]

Tartar de somon cu rosii cherry

Tartar de ton

Tartar de ton din: ton, ceapa, lamaie, sos de soia, ulei, lamaie, piper. Ingrediente: ton roşu ceapă roşie lămâie sos de soia ulei de măsline zeamă de lămâie piper   Mod de preparare: Taie tonul cubuleţe şi pune-l într-un bol de sticlă. Presară deasupra două linguriţe cu solzişori de ceapă, trei linguriţe cu zeamă de […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.