Tarte cu malai

Printeaza

Tarte cu malai din: malai, faina, lapte, ou, unt sau ulei, zahar, sare, fructe crude sau zaharisite.

Ingrediente:

  • 1 pahar cu mălai
  • 1 pahar cu faină
  • 1 pahar cu lapte
  • 1 ou crud
  • 2 linguri cu unt1 sau ulei
  • 1/2 pahar cu zahăr tos
  • 1 linguriţă rasă cu sare
  • fructe crude sau zahiarisite

 

Mod de preparare Tarte cu malai:

Faceţi o cremă omogenă din: gălbenuşul crud frecat cu zahăr tos şi un praf de sane, laptele călduţ pus câte puţin, mălai şi faină puse în ploaie.

Lucraţi cu un vas înal lt şi larg la gură. Bateţi cu furculiţa amestecul până când arată ca o cremă omi ogenă.

Puneţi vasul la rece 1 oră, bateţi din nou cu furculiţa 5 min, adăugaţi albiuşul bătut spumă, omogenizaţi.

Ungeţi forme mici de tartă cu unt sau ulei, turnaţi în acestea aluatul, coaceţi prăj jitura la foc mic 3/4 oră.

Când aluatul s-a întărit adăugaţi fructe crude, zah iarisite sau din dulceaţă.

Le scoateţi cu atenţie pe un platou după ce strângeţi forrma prin apăsare în mai multe locuri.

Serviţi tartele calde sau reci.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.