Tarte cu oua si verdeata

Printeaza

Tarte cu oua si verdeata din: tarte, oua, lapte, verdeturi, sare, piper, sparanghel, usturoi, rosii, chives.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de verdeţuri (chives, pătrunjel, mărar)
  • sare
  • piper
  • 250 g sparanghel verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 200 g roşii cherry
  • 1/2 de legătură de chives
  • 8 tarte sărate

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle şi se amestecă cu laptele, verdeţurile, puţină sare şi piper. Sparanghelul se spală, se taie capătul inferior lemnos, apoi tijele rămase se taie în bucăţi lungi de circa 3 cm. Acestea se fierb circa 5 minute în apă puţin sărată.

Căţeii de usturoi se cojesc şi se zdrobesc cu puţină sare într-un mojar. Bucăţile de sparanghel se prăjesc împreună cu usturoiul circa 7 minute în ulei de măsline încins.

Se adaugă pe deasupra ouăle cu verdeaţă şi se lasă să se închege la foc mic circa 5 minute.

Roşiile se spală şi se taie felii subţiri. Firele de chives se spală, se scutură de apă şi se taie rondele fine.

La final, tartele se acoperă cu amestecul de ouă şi sparanghel, apoi cu felii de roşii.

Se servesc cu rondele de chives presărate pe deasupra.

 

Tarte cu oua si verdeata

Tarte_cu_oua_si_verdeata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.