Friganele cu gutui

Friganele cu gutui din: gutui, zahar, lapte, unt, ou, faina, praf de copt, scortisoara, ulei, miere. Ingrediente: 2 gutui 150 g zahăr 350 ml lapte 2 linguri unt 1 ou 130 g făină 1/2 plic praf de copt 1/4 linguriţă scorţişoară ulei de prăjit miere pentru servit mentă pentru decor   Mod de preparare: Curăţă […]

Reteta zilei: Bagheta umpluta cu crema de branza si masline

Bagheta umpluta cu crema de branza si masline din: bagheta, crema de branza, ceapa rosie, usturoi, rosii, masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  2 baghete 2 pachete crema de brânză 1/3 ceasca de ceapa rosie tocata marunt 1 lingura de usturoi 1/3 ceasca de rosii tocate 1/3 ceasca de măsline tocate 1/3 ceasca de patrunjel tocat […]

Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua din: oua, maioneza, smantana, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri maioneză 4 linguri smântână o legătură ceapă verde o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ouăle se pun la fiert şi se lasă să fie tari. Intre timp, smântână si maioneza se amestecă. Se adaugă […]

Friganele cu urda

Friganele fragede

Friganele fragede din: oua, lapte, zahar, unt, paine.   Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 75 g zahăr 8 felii pâine de o zi 100 g unt pentru prăjit     Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul şi laptele. Se pune untul în tigaie sa se topească. Se trece fiecare felie de pâine […]

Bruschete cu Camembert

Bruschete cu Camembert din: bagheta, faina, seminte, cimbru, pere, branza. Ingrediente: brânză Camembert cimbru pere 1 bagheta seminte faina   Mod de preparare: Se taie oblic 1 baghetă rustică cu multe seminţe şi făină de secară, obţinând felii lunguieţe. O tavă mare de aragaz se tapetează cu hârtie de copt, iar cuptorul se încinge la […]

Bruschete negre cu rosii

Bruschete negre cu rosii

Bruschete negre cu rosii din: paine, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper, rosii. Ingrediente: paine neagra usturoi rosii ulei busuioc sare si piper   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine neagră, se freacă cu usturoi şi se presară sare şi piper. Se ornează cu câte o felie de roşie şi se picură ulei de […]

Bruschete cu ansoa si usturoi 

Bruschete cu ansoa si usturoi

Bruschete cu ansoa si usturoi din: paine, ansoa, usturoi, rosii, ceapa, busuioc. Poate iti place si: Bruschete cu rosii si sunca Bruschete cu somon Bruschete cu dovlecei Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras   Ingrediente: paine ansoa usturoi rosii ceapa busuioc     Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine, se freacă cu […]

Vinete Bruschetta

Reteta zilei: Bruschete cu fasole in sos de rosii

Bruschete cu fasole in sos de rosii din: fasole, rosii, ulei de masline, rosii uscate, usturoi, rozmarin, sare, piper, ciabatta. Ingrediente:  150gr fasole 5 rosii 3 linguri ulei de masline 2 rosii uscate, in ulei 1 catel de usturoi, zdrobit 2 linguri rozmarin sare si piper busuioc, ciabatta si usturoi, pentru servire     Mod […]

Reteta zilei: Bruschete cu banane si miere

Bruschete cu banane si miere din: paine integrala, crema de branza, banane, miere. Mierea este o sursă excelentă de carbohidrați, în special glucoză și fructoză, care oferă energie rapidă. Mierea conține antioxidanți, cum ar fi flavonoidele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva daunelor. Mierea are proprietăți antibacteriene datorită conținutului de peroxid […]

Tartine din paine prăjită cu

Tartine cu sunca si mozzarella

Tartine cu sunca si mozzarella din: sunca, cascaval, castraveti, mozzarella, rosii, unt, maioneza, busuioc. Ingrediente: 2 chifle 4 felii de şuncă presată 4 felii de caşcaval 2 castraveţi muraţi 4 felii de mozzarella 2 roşii mari 50 g unt 4 linguriţe cu maioneză busuioc uscat   Mod de preparare: Tartine cu sunca si mozzarella: Taie […]

Tartine cu icre si masline

Tartine cu icre si masline din: franzela, icre, gris, ulei, lamaie, masline, andive. Ingrediente: 1 franzelă 100 g icre 2 linguri cu gris 1 cană cu ulei 1/2 lămâie măsline fără sâm­buri 2 andive 1/2 ceapă de apă   Mod de preparare: Spălaţi icrele de sare sau săraţi-le cu o zi înainte de a le folosi […]

Reteta zilei: Bruschete cu crema de branza, rosii si ceapa

Bruschete cu crema de branza, rosii si ceapa din: paine, crema de branza, pesto, rosie, ceapa rosie, sare, piper, busuioc.   Ingrediente:  2 felii de paine 3 linguri crema de branza 2 lingurite pesto 1 rosie 1 ceapa rosie sare si piper busuioc, pentru servire     Mod de preparare: Prajiti painea si lasati sa […]

Tartine delicioase cu pasta de sardele

Tartine cu pasta de peste (sardele)

Tartine cu pasta de peste (sardele) din: peste in ulei (sardele), unt sau margarina, castraveciori murati, piper. Ingrediente: 1 conservă peşte în ulei (de preferat sardele) 4 linguri unt sau margarină 1-2 castraveciori muraţi piper   Mod de preparare: Tartine cu pasta de peste (sardele): Se pasează peştele, eliminând eventualele oase. Se adaugă untul şi […]

Tartine cu piure de fasole

Tartine cu pasta de peste

Tartine cu pasta de peste din: peste afumat, unt sau margarina, piper, ceapa. Ingrediente: 1 peşte afumat 3-4 linguri unt (sau margarină) piper şi ceapă (opţional)         Mod de preparare: Se curăţă peştele afumat de piele şi oase. Se pasează carnea cu furculiţa şi se amestecă bine cu untul. Se adaugă piperul […]

Pateu din boabe de fasole

Tartine cu pasta de ficat

Tartine cu pasta de ficat din: ficat, oua, unt sau margarina, marar, sare, piper, mustar. Ingrediente: circa 100 g ficat fript sau prăjit (sau pastă de ficat/pateu din conservă) 1-2 ouă fierte tari 50-100 g unt (sau margarină) mărar verde sare piper opţional: 2 linguriţe de muştar   Mod de preparare: Ficatul fript sau prăjit (eventual cu […]

Tartine cu şunca

Tartine cu pasta de sunca sau de pastrama

Tartine cu pasta de sunca sau de pastrama din: sunca sau pastrama de porc, ou, unt sau margarina, piper, mirodenii. Ingrediente: 150 g şuncă sau pastramă de porc 1 ou fiert tare 4 linguri unt (sau margarină) piper, alte mirodenii (opţional)   Mod de preparare: Şunca sau pastrama (eventual friptură rece) se trece prin maşina […]

Tartine cu pasta de peste si unt

Tartine cu pasta de peste si unt din: peste, unt sau margarina, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200-300 g peşte proaspăt sau congelat 3 linguri unt sau margarină 1/2 lămâie sare piper   Mod de preparare: Tartine cu pasta de peste si unt: fierbe bine peştele, se curăţă de oase şi carnea se pasează cu furculiţa. […]

Ouă umplute cu caşcaval cu garnitură de budincă din branză de vaci şi salam de Sibiu

Tartine cu pasta din ou

Tartine cu pasta din ou din: oua, unt, mustar, sare, patrunjel, piper, ceapa verde.   Ingrediente: 3-4 ouă fierte tari 3 linguri unt (sau margarină) 1 lingură muştar sare pătrunjel verde piper 3 fire ceapă verde   Mod de preparare Tartine cu pasta din ou: Gălbenuşurile, untul (margarina) şi muştarul se freacă bine. După omogenizare, se […]

Tartine cu maioneza

Cum se prepara tartinele simple

Cum se prepara tartinele simple: Sunt tartine pregătite uzual cu mezeluri, brânzeturi, peşte sau salate, care nu necesită pregătire prealabilă specială pentru folosirea în acest scop. Tartina se realizează prin aşezarea uneia sau mai multor feliuţe (sau bucăţi) din produsul respectiv pe o felie de pâine unsă cu un strat subţire de unt sau margarină. […]

Tartine cu oua si gulii

Tartine cu pasta de branza (telemea)

Tartine cu pasta de branza (telemea) din: telemea, unt sau margarina, smantana, verdeata, mirodenii, ceapa sau usturoi. Ingrediente: 150-200 g brânză telemea unt (sau margarină) smântână verdeaţă mirodenii ceapă sau usturoi   Mod de preparare: Brânza telemea este rasă (sau frecată cu furculiţa dacă este moale). Se amestecă apoi brânza cu o cantitate aproape egală […]

Bruschete cu ton si ardei iute

Reteta zilei: Bruschete cu ton

Bruschete cu ton din: bagheta, ulei de masline, ton in ulei de masline, busuioc, suc de lamaie, sare, piper, humus, sos pesto.   Ingrediente:  1 baghetă 1/4 cană de ulei de măsline 2 cutii ton in ulei de masline 2 linguri busuioc tocat 1 lingura de suc de lamaie sare și piper negru 1 cană […]

Tartine cu oua si gulii

Tartine cu oua – reteta delicioasa

Tartine cu oua din: oua, franzela, gulii, salata verde, ceapa, mustar, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 5 ouă fierte 1 franzelă neagră 2 gulii 1 salată verde 2 fire de ceapă 1 lingură de muştar dijonez 1 lingură de smântână ulei sare   Mod de preparare: Pune gălbenuşurile într-un bol şi freacă-le cu muştar şi ulei […]

Bruschete cu mozzarella si pui

Reteta zilei: Bruschete cu pui si mozzarella

Bruschete cu pui si mozzarella din: paine, usturoi, mozzarella, pui, bacon, rosii, arpagic.   Ingrediente: 1 paine, taiata pe lungime usturoi 1½ cana mozzarella, rasă 1 cana pui gatit, cuburi 3-4 linguri bacon crocant ½ cani roșii proaspete, cuburi 2 linguri arpagic proaspat, tocat       Mod de preparare: Frecati paine cu usturoi. Adaugati […]

Tartine cu branza

Tartine colorate

Tartine colorate din: telemea, ridichi, unt, ceapa verde, toast integral, rosii, sare, piper. Ingrediente: 200 g brânză telemea 1 legătură ridichi 150 g unt 2-3 fire de ceapă verde 10 felii de toast integral 10 roşioare cherry sau 2-3 roşii potrivite sare piper   Mod de preparare: Prăjeşti feliile de pâine în toaster şi apoi le […]

Crostini cu tartar de vitel

Crostini cu tartar de vitel

Crostini cu tartar de vitel din: file de vitel, salota, castraveti, capere, oua, ulei din samburi de struguri, mustar, otet, coniac, sare, piper, bagheta, ulei.   Ingrediente: 300 g file de viţel 1 şalotă mică 2 castraveţi cornişon 1 lingură de capere 1 gălbenuş 1-2 linguri de ulei de sâmburi de struguri 1 linguriţă de […]

Pasta picanta din branza de oaie cu chimen

Reteta zilei: Pasta tartinabila cu sunca si legume

Pasta tartinabila cu sunca si legume din: sunca, ceapa, telina, maioneza, mustar dijon, sos worcestershire, lamaie, zahar brun, sos iute, praf de mustar.   Ingrediente:  2 cani sunca 1/3 cana ceapa cuburi 1 tulpină de țelină, cuburi 1/3 cana maioneza 2 linguri de muștar dijon 1 lingura sos Worcestershire 1 lingura coaja de lamaie si […]

Reteta zilei: Bruschete cu rosii si busuioc

Bruschete cu rosii si busuioc din: rosii, ceapa rosie, usturoi, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, parmezan, bagheta.   Ingrediente:  6 rosii tocate 1/2 ceapa rosie tocata 3 catei de usturoi tocat 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat 1/4 ceasca ulei de măsline 2 linguri otet balsamic 1/4 linguriță de sare 1/4 lingurita piper […]

Bruschete in trei culori

Reteta zilei: Bruschete cu crema de branza si parmezan

Bruschete cu crema de branza si parmezan din: crema de branza, parmezan, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, rosii cherry, busuioc, rucola, bagheta.   Ingrediente:  125 g de cremă de brânză 80 g parmezan ras 1 capatana de usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingura otet balsamic ½ linguriță de sare ½ […]

Bruschete negre cu rosii

Reteta zilei: Bruschete cu avocado, feta si rosii cherry

Bruschete cu avocado, feta si rosii cherry din: paine prajita, avocado, iaurt, feta, rosii cherry, mix de condimente, piper, suc de lamaie.   Ingrediente:  2 felii de pâine prăjita 1/2 avocado, piure 3 linguri iaurt 2 linguri feta maruntita 6-8 roșii cherry, taiate in jumatati sau sferturi 2 lingurite mix de condimente, dupa preferinta piper […]

Bruschete cu rosii si sunca

Reteta zilei: Bruschete cu rosii cherry

Bruschete cu rosii cherry din: rosii cherry, capa rosie, busuioc, otet de vin rosu, paine, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper.     Ingrediente:  250g roșii cherry 1/2 ceapa rosie, feliata 2 lingurite busuioc proaspăt, feliat 2 linguri de otet de vin rosu 8 felii de pâine 1 catel de usturoi ulei de […]

Bruschete cu branza si ciuperci

Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si ciuperci

Bruschete cu branza de capra si ciuperci din: bagheta, ulei de masline, ciuperci, praz, sare, cimbru, rozmarin, usturoi, branza de capra, smantana, piper, arpagic.   Ingrediente:  1 bagheta, tăiata felii 4 linguri ulei de masline 1 kg ciuperci 1 praz 1/2 linguriță sare 1 lingura frunze de cimbru, tocat 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat […]