Reteta zilei: Bruschete cu rosii cherry si mozzarella

Bruschete cu rosii cherry si mozzarella din: paine, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, mozzarella, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 8 felii de paine 2 cesti rosii cherry 1-2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite de ulei de masline 1 lingurita otet balsamic mozzarella, felii subtiri 1/4 ceasca frunze de busuioc, tocat Sare […]

Cum se prepara Bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano (video)

Cum se prepara Bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano. Pecorino Romano este o brânză veche cu rădăcini adânci în Italia. Numele său provine de la cuvântul italian “pecora,” care înseamnă “oaie,” deoarece este făcută în principal din lapte de oaie. Acest tip de brânză a fost produs pentru prima dată în regiunea Lazio […]

Bruschete cu sunca si rosii

Bruschete cu sunca si rosii din: usturoi, ulei de masline, paine, sunca, rosii cherry, sare, piper, ardei gras, otet de vin rosu, frunze de busuioc.   Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 8 felii paine alba 4 felii sunca (taiate fasii) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben sare piper 1/2 […]

Reteta zilei: Tartine cu lipii si piept de pui

Tartine cu lipii si piept de pui din: lipii, frunze de salata, piept de pui, mandarine, ananas, ardei gras, rosie, suc de lamaie, tequilla, suc de lamaie, miere, praf de chilli, coriandru.   Ingrediente: 1 pachet lipii mici 4 frunze mari de salata 2 bucati piept de pui marinat 1 cana de mandarine 1 ceasca […]

Tartine cu castravete

Tartine cu castravete din: castravete, ciboulette, paine, iaurt, smantana, iaurt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu de 600-700 g 10-12 fire de ciboulette 4 felii patrate de paine 1 iaurt natur 3 linguri de smantana 100 g parmezan ras sare piper macinat   Mod de preparare: Curăţaţi castravetele, tăiaţi-l în două pe lungime, […]

Bruschete cu rosii cherry si usturoi

Bruschete cu rosii cherry si usturoi din: rosii cherry, usturoi, paine, ulei de masline, sare si romzarin.   Ingrediente: 8 rosii chery 6 catei de usturoi 4 felii de paine ulei de masline sare rozmarin   Mod de preparare: Coacem rosiile pe gratar. Pisam usturoiul si il amestecam cu 3-4 linguri de ulei de masline. […]

Crostini cu sparanghel si sunca

Crostini cu sparanghel si sunca din: sparanghel verde, ricotta, ulei de masline, busuioc, susan, sunca, sare, piper. Ingrediente: 24 fire de sparanghel verde 150 g ricotta 3 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu busuioc tocat 1 bagheta cu susan sau mac 24 de felii subtiri de sunca cruda sare piper   Mod de […]

Tartine cu rosii si branza feta

Reteta zilei: Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta

Tartine cu rosii cherry, usturoi si branza ricotta din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, paine de secara, branza ricotta, ierburi, coaja de lamaie si otet balsamic.   Ingrediente: 1 kg roșii cherry, taiate in jumatate 6 catei de usturoi, curațați și taiati 2 linguri ulei de masline Sare de mare […]

Salata banateana de papadie

Bruschete cu frunze de papadie si bacon

Bruschete cu frunze de papadie si bacon din: frunze de papadie, paine de casa, bacon, branza de oaie, otet de vin, sare, piper. Ingrediente: 100 g frunze de papadie 4 felii de paine de casa 4 felii subtiri de bacon 60 g branza de oaie 1 lingura de otet de vin vechi sare piper macinat […]

Tartine cu cremă de spanac

Tartine cu cremă de spanac din: spanac, unt, ceapa, usturoi, faina, lapte dulce, ciuperci, porumb boabe, masline, sare, piper, patrunjel si bagheta. Ingrediente: 500 g spanac 100 g unt o ceapa doi catei de usturoi o lingura cu faina 150 ml lapte dulce 200 g ciuperci 100 g porumb boabe 100 g masline feliate sare […]

Bruschete cu somon afumat

Bruschete cu somon afumat din: paine integrala, branza feta, somon afumat, suc de lamaie, ceapa verde, piper granulat. Ingrediente: 5-6 felii paine integrala 100 g branza feta sau branza telemea 250 g somon afumat o lingurita suc de lamaie ceapa verde piper negru granulat   Mod de preparare: Felioarele de paine se prajesc pe grill […]

Tartine cu cascaval

Tartine cu rosii confiate si parmezan

Tartine cu rosii confiate si parmezan din: usturoi, paine cu cereale, parmezan, frunze de busuioc, sare grunjoasa, piper, rosii, foi de dafin, uleid e masline.   Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 felii de paine cu cereale 60 g parmezan cateva frunze de busuioc sare grunjoasa si piper macinat pentru rosiile confiate: 3 rosii lunguiete […]

Bruschete cu salata

Bruschete cu salata din: paine bagheta, unt cu verdeata, parmezan, salata de ton, salata verde, rosii, ciuperci champignons, suc de lamaie, iaurt, smantana, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 paine bagheta unt cu verdeata 50 g parmezan ras salata de ton din conserva 250 g salata verde 200 g rosii mici 200 g ciuperci Champignons […]

Tartine cu avocado si ansoa

Reteta zilei: Tartine cu crema de branza, usturoi și avocado

Tartine cu crema de branza, usturoi si avocado din: bagheta, unt, crema de branza, marar, ceapa verde, usturoi, avocado, lamaie si piper negru.   Ingrediente: 1 bagheta 2 linguri de unt topit crema de branza ¼ cana de marar tocat 2 fire ceapa verde, tocata 1 cațel de usturoi, pisat 1 avocado 1 lamaie Piper […]

Bruschete aromate cu usturoi si cimbru

Bruschete aromate cu usturoi si cimbru din: paine, rosii, unt, usturoi, cimbru, branza, sare, marar, ulei si patrunjel. Ingrediente: o paine 6 rosii 50 g unt o capatana usturoi cimbru 150 g branza sare marar 2-3 linguri ulei patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Se amestecă cu untul […]

Bruschete cu peste

Bruschete cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone, paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare. Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1 lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama de lamaie marar sare […]

Bruschete cu rosii

Bruschete cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde, ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel verde 100 ml ulei de masline sare o capatana usturoi   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie rondele. Se amestecă […]

Tartine cu paste diferite

Tartine cu paste diferite din: unt, radacina de hrean, masline, patrunjel, sare, piper, unt, ceapa, masline si sfecla rosie. Ingrediente: tartina cu hrean: 100 g unt 1 radacina hrean 3-4 masline 1/2 legatura patrunjel sare piper pentru tartina cu ceapa: 100 g unt 1 ceapa alba 4 masline 1/2 legatura patrunjel sare piper tartina cu […]

Bruschete cu creveti

Reteta zilei: Bruschete cu creveti, ciuperci si fasole verde

Bruschete cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline, usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci […]

Tartine cu roşii şi pesto

Tartine cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si salata verde.   Ingrediente: 8 rosii medii, taiate pe jumatate 4 linguri ulei de masline extravirgin 4 felii de paine integrala 1 catel de usturoi 25 g seminte de pin, prajite 1 legatura […]

Reteta zilei: Tarta de legume

Tarta de legume din: aluat, smantana, oua, sare de mare, piper, dovlecel, morcov, ceapa rosie, branza cheddar, flori de dovlecel si branza de capra.   Ingrediente: aluat de tarta Ingrediente pentru umplutura: 300 ml smantana 4 oua sare de mare si piper, dupa gust 1 dovlecel, ras 1 morcov mediu, ras 1 ceapa rosie, feliata […]

Tartine cu somon

Tartine cu somon din: somon afumat, paine integrala, unt, telemea de vaca, branza mascarpone, mac, sare si lamai. Ingrediente: 300 g somon afumat o paine integrala pentru crema de branza: 50 g unt 150 g telemea de vaca 3-4 linguri branza mascarpone 2-3 linguri mac sare 1-2 lamai   Mod de preparare: Se feliază pentru […]

retete

Gustari: Felii de pepene galben cu sunca

Felii de pepene galben cu sunca din: pepene galben si prosciutto. Ingrediente: pepenele galben felii sunca prosciutto     Mod de preparare: Doar taie pepenele felii si infasoara-le in felii foarte subtiri de sunca prosciutto (ai nevoie de 10 felii).   Pofta buna!           poate iti place si: Sandwich cu carne […]

retete

Aperitive: Tartine cu vinete

Tartine cu vinete: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două linguri cu oţet de mere o pâine de casă ceapă verde […]

retete

Minitarte cu rosii si branza

Minitarte cu rosii si branza din: rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, branza de capra, sare, piper si aluat. Ingrediente: 12 rosii mici 6 frunze busuioc 3 catei usturoi 2 linguri uei de masline 100 g branza ricotta 150 g branza de capra sare piper 1 aluat foitaj     Mod de preparare: […]

Bruschette – usor de preparat

Bruschette din: fasole pastai, masline verzi, ansoa, paine, ulei de masline. Bruschetele sunt un aperitiv sau gustare originar din Italia, recunoscut pentru simplitatea sa și pentru combinația de arome proaspete și gustoase. Ele constau în bucăți de pâine prăjită sau rumenită la cuptor, frecate cu usturoi și servite cu ingrediente proaspete de sezon, cum ar […]

Crostini alla caprese

O reteta de Crostini alla caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella, masline verzi, pesto, ulei de masline extravirgin si busuioc. Ingrediente: 8 felii de pâine ciabatta 4 roşii, feliate transversal 200g de mozzarella, feliată 100g de măsline verzi, fără sâmburi 8 linguri de pesto ulei de măsline extravirgin busuioc proaspăt, pentru servit   Mod de […]

Bruschete cu mozzarella

Bruschete cu mozzarella din: rosii, iaurt, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, unt, paine si cimbru.   Ingrediente: 500 g rosii 150 ml iaurt sare un praf de piper negru 1-2 lingurite ulei de masline 7-8 catei usturoi o legatura patrunjel verde 50 g unt o paine cimbru   Mod de preparare: Se […]

Crostini delicioase de crab

Crostini delicioase de crab din: carne de crab, frunze de fenicul, ardie iute, lamaie, ulei de masline extravirgin, ciabatta, sare de mare, piper, usturoi si maioneza. Ingrediente: 400 g carne de crab alba 150 g carne de crab maro o mana de frunze de fenicul, tocate marunt un ardei iute rosu proaspat, curatat de seminte […]

Tartine cu ardei gras

Tartine cu peste si ardei gras

Tartine cu peste si ardei gras: Combina 200 g peşte din conservă, bine scurs de lichid – 6 ardei capia copţi curăţat, tăiat bucăţi, citeva fire de mărar, tocat, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Rumeneşte 1/2 pâine ciabatta, tăiată felii subţiri şi lasă să se răcească. Inainte de a servi, unge tartinele […]

Tartine cu branza si bacon

Tartine cu branza si bacon din: branza de vaci, branza telemea, bacon, lapte, paine prajita si piper macinat. Ingrediente: 100 g branza de vaci 60 g branza telemea 60 g bacon 4 linguri de lapte 10 felii de paine prajita 1 lingurita de piper macinat   Mod de preparare: pune brânza de vaci într-un castron, […]

Tartine la cuptor cu pui

Tartine la cuptor cu pui – un aperitiv savuros și rapid. Tartinele la cuptor cu pui sunt o alegere perfectă pentru un prânz rapid, o cină ușoară sau chiar pentru o masă festivă. Sunt delicioase, ușor de preparat și pot fi personalizate cu diverse toppinguri. Ingrediente (pentru 4 porții) 200 g piept de pui gătit […]