Masline in tempura de migdale din: măsline verzi, faina de migdale, amidon, bicarbonat, amestec de condimente, ulei vegetal, apă foarte rece. Ingrediente: 200 g măsline verzi (simple sau umplute) 100 g făină de migdale 3-4 linguri cu amidon 1 linguriţă cu bicarbonat 1 linguriţă cu amestec de condimente (dafin, nucşoară, paprica, scorţişoară, ghimbir, piper negru, toate măcinate) ulei vegetal 250 […]
Tempura de legume
PrinteazaTempura de legume din: apa, ou, faina, boia, dovlecei, ciuperci, morcovi, ardei, ulei, sare.
Ingrediente:
- 200 ml apă rece
- 1 ou
- 125 g făină
- 1 vârf de cuţit boia de ardei iute
- 3 dovlecei
- 18 ciuperci champignon
- 3 morcovi mari
- 2 ardei graşi roşii
- ulei de arahide pentru fritat
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
prepară aluatul: se toarnă apa într-un bol şi se adaugă gălbenuşul, apoi făina, boia şi sare, bătând cu telul.
dă la frigider cca 1 oră.
taie dovleceii în rondele de 0,5 cm grosime. Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se curăţă morcovii şi se taie rondele.
spală ardeii graşi, se taie în două, se golesc de cotoare, seminţe şi pieliţele albe şi pulpa se taie fâşii.
Se încinge uleiul pentru fritat; se trec legumele prin aluat şi apoi se plonjează în baia de ulei încins; se lasă cca 1 minut, întorcându-le cu spumiera.
Se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se servesc alături de sos de soia şi sos picant.
Tempura de legume
Pofta buna!
Creveţi tempura din: creveti, ou, faina, apa carbogazoasa, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 12 creveti mari 1 ou 1 cana faina 1 cana apa carbogazoasa de la gheata 1/4 lingurita praf de copt ulei pentru prajit sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi decorticaţi creveţii, fără să rupeţi cozile. Faceţi 2-3 incizii în […]
Pofta buna!