Terină cu vinete și curcan din: carne tocata de curcan, orez, vinete, masline, oua de prepelita, sare, piper, boia afumata, marar, ulei. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 100 g orez 2 vinete 100 g măsline fară sâmburi 8-10 ouă de prepeliță sare piper ½ linguriță boia afumată mărar ulei Mod de preparare: […]
Terina cu ciuperci si pui
PrinteazaTerina cu ciuperci si pui din: morcovi, ciuperci, ardei, ceapa, ulei, piept de pui, oua, faina, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 100 g baby morcovi congelaţi
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 ardei
- 1 ceapă
- 1-2 linguri ulei
- 500 g piept de pui file
- 3-4 ouă
- 1 lingură făină
- 100 g smântână
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele şi ciupercile. Fierbi morcovii 10 minute.
Toci mărunt ardeiul, ceapa şi ciupercile, după care le înăbuşi într-o tigaie cu ulei, până scade tot lichidul.
Tai pieptul de pui în cuburi.
După ce s-au răcit ingredientele călite, amesteci într-un bol carnea, ciupercile, morcovii, ceapa, ardeiul, smântână, ouăle bătute, sare şi piper după gust.
Ungi cu ulei o formă lungă, din ceramică. Torni compoziţia şi introduci forma în cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 de minute, până se rumeneşte frumos.
O porţionezi rece.
Terina cu ciuperci si pui
Terina cu manatarci din: manatarci, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci (manatarci) 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana 100 g cascaval 50 g unt 1 […]
Terina cu fistic si carne din: carne, bacon, vin, ceapa, ou, dafin, rozmarin, ulei, sare, piper, fistic. Ingrediente: 500 g carne de iepure 250 g carne de porc 250 g carne de vitei 200 g bacon o sticlă de vin alb sec 2 cepe 2 crenguţe de rozmarin 2 foi dafin un ou 100 g fistic […]
Pofta buna!