Terina cu fistic si carne

Printeaza

Terina cu fistic si carne din: carne, bacon, vin, ceapa, ou, dafin, rozmarin, ulei, sare, piper, fistic.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de iepure
  • 250 g carne de porc
  • 250 g carne de vitei
  • 200 g bacon
  • o sticlă de vin alb sec
  • 2 cepe
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 2 foi dafin
  • un ou
  • 100 g fistic curăţat
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 12-14 felii de bacon

 

Mod de preparare:

Terina cu fistic si carne: Toată carnea se taie şi se pune la călit în ulei împreună cu baconul. presară cu sare şi piper. adaugă ceapa tăiată în patru, rozmarinul, foile de dafin, vinul. Se acoperă şi se lasă 20 de minute la fiert.

mută carnea, baconul şi legumele în vasul unui robot şi se mixează adăugând câte puţină zeamă în care au fiert, fără rozmarin şi foi de dafin. După mărunţire, se adaugă oul şi se mai potriveşte de sare şi piper.

Intr-o tavă de cozonac unsă puţin se aşază felii de bacon care se lasă să cadă peste margine.  pune un prim strat de amestec de carne, se adaugă fisticul, apoi restul de carne. Se acoperă cu baconul lăsat pe margine şi se dă la fiert, în cuptor, la bain-marie.

tine 2 ore şi 1/2. lasă apoi 24 de ore la frigider.

 

Pofta buna!

 

 

 

Ragu de porumbel

Ragu de porumbel – Bucățile de carne de porumbel sunt gătite lent într-un sos delicios de roșii, vin roșu și ierburi aromatice, rezultând un ragu rafinat și savuros. Acest preparat se servește cel mai bine cu paste proaspete, care absorb minunat sosul bogat. Știați că ragu-ul este un sos tradițional italian, originar din regiunea Bologna, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.