Terina cu legume si branza
PrinteazaO reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia, branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper.
- 3-4 dovlecei
- 3-4 ardei capia
- 250 g branza de capra
- 250 g branza de vaci
- 1 lingura cu unt
- marar
- patrunjel
- piper in patru culori
Mod de preparare:
Coace ardeii şi curăţă-i de coajă şi seminţe. Pune-i la scurs. Curăţă dovleceii, feliază-i cât mai subţire şi pune-i la fript pe un grătar sau într-o tigaie teflonată, fără grăsime.
Amestecă brânza de vaci cu cea de capră, fărâmiţată în prealabil, şi untul la temperatura camerei.
După gust, adaugă mărar şi/sau pătrunjel verde tocate mărunt, piper (cel în patru culori se găseşte în majoritatea supermarketurilor, nu costă mult, este mai aromat şi, desigur, frumos colorat).
Tapetează cu folie alimentară castronelele. Aşază straturi alternative de dovlecel, pastă de brânză şi ardei copţi. Dă la rece până în momentul servirii.
Răstoarnă, îndepărteâză folia alimentară şi serveşte. Este un antreu uşor de pregătit şi, în funcţie de brânzeturile folosite, un preparat cu puţine calorii.
Terina cu legume si branza
Poftă bună!