Terina cu sparanghel
PrinteazaTerina cu sparanghel din: morcovi, sparanghel, oua, cascaval, sare, piper.
- 200 g morcovi subţiri curăţaţi
- 500 g sparanghel alb curăţat
- 500 g sparanghel verde curătat
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 100 g caşcaval
- 2 linguri de creme double
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Morcovii şi sparanghelul se fierb separat al dente în apă cu sare.
Câte 4 tije de sparanghel alb şi verde se trec rapid sub jet de apă rece şi se pun la scurs. Restul sparanghelului şi morcovilor se scurg şi se lasă să se răcească.
Apoi, separate pe culori, tijele de sparanghel se pasează cu câte un ou, un gălbenuş, 50 g de brânză rasă şi o lingură de creme double. Se asezonează cu sare şi cu piper.
Se capitonează o terină mică cu hârtie de copt şi se unge cu unt topit. Se umple apoi cu piureul alb de sparanghel. Se aşează pe deasupra tijele de sparanghel şi morcovii. La final, se toarnă peste piureul verde de sparanghel.
Terina se acoperă bine cu folie de aluminiu, apoi se scufundă până la 2/3 într-o baie de apă fierbinte şi se bagă la cuptor pe ultima şină. Se coace 40 de minute la 200 °C, apoi se scoate şi se lasă să se răcească neacoperită.
Se răstoarnă şi se taie felii, apoi se serveşte.
Terina cu sparanghel
Pofta buna!