Terina de porc si pui
PrinteazaTerina de porc si pui din: carne de porc, piept de pui, usturoi, cimbru, sare, piper, bacon, ou, ceapa, coniac, fructe, fistic, compot.
- 500 g carne tocată de porc
- 2 căţei usturoi
- puţin cimbru
- sare
- piper
- 500 g piept de pui
- 12-15 felii bacon
- un ou
- o ceapă
- 50 ml coniac
- 100 g fructe confiate
- 50 g fistic neprăjit
- 800 g comport de cireşe
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu usturoiul pisat, cimbru, ceapa tocată, sare şi piper. Eventual, se mai trece încă o dată prin maşina de tocat pentru a obţine o compoziţie cât mai fină.
Se pune si oul, se amestecă şi se pregăteşte tava de copt, care poate fi una de cozonac. Aceasta se tapetează cu felii de bacon care se lasă să cadă peste margini şi se pune jumătate din cantitatea de amestec de carne tocată.
Se pun apoi fructele confiate şi fisticul, pieptul de pui tăiat felii cât mai subţiri. Se acoperă cu restul amestecului de carne tocată şi se acoperă cu baconul lăsat pe margini.
Se pune tava la fiert la bain-marie în cuptor pentru 90 de minute. Se lasă apoi până a doua zi, când se scoate şi se feliază. Se serveşte cu sos de cireşe preparat din fierberea cireşelor din compot, fără sâmburi, în apă şi coniac.
Terina de porc si pui
Pofta buna!