Tigaie aromata cu legume si carnati
PrinteazaTigaie aromata cu legume si carnati din: cartofi noi, cârnaţi de casă, morcovi, ardei gras, ceapă uscată, rozmarin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 2 cârnaţi de casă
- 200 g morcovi mici
- 1 ardei gras
- 1 ceapă uscată
- 1 crenguţă rozmarin
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovii se pun la fiert în apă cu un praf cte sare şi, între timp, se curăţă cartofii şi se taie pe lung, dacă sunt prea mari.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc cârnaţii porţionaţi. Se scot şi în acelaşi ulei se rumeneşte uşor ceapa tăiată în patru.
Se scoate şi se pune ardeiul tăiat fâşii, care se scoate după ce s-a înmuiat. Se pun cartofii la prăjit.
După ce s-au rumenit cartofii, se adaugă morcovii-bine scurşi de apă, ceapa, ardeiul, cârnaţii, se pune rozmarinul si se mai lasă 5 minute pe foc. Se verifică de sare si piper şi se aduc la masă.
Tigaie aromata cu legume si carnati
Pofta buna!