Tiramisu cu piersici si fistic
PrinteazaTiramisu cu piersici si fistic din: piersici, suc de lamaie, lichior de piersici, zahar, oua, agar-agar, mascarpone, iaurt, piscoturi, fistic.
Ingrediente:
- 700 g piersici
- 5 linguri suc de lămâie
- 6 linguri lichior de piersici
- 4 linguri zahăr
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă agar-agar
- 250 g mascarpone
- 100 g iaurt
- 150 g pişcoturi
- 2 linguri fistic tocat
Mod de preparare:
Tiramisu cu piersici si fistic: Se spală piersicile, se taie jumătăţi sau sferturi şi se îndepărtează sâmburele.
Se taie fructele felii şi se amestecă împreună cu 3 linguri suc de lămâie, 1 lingură lichior de piersici şi zahăr. Se dau la frigider.
Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă. Gălbenuşurile se bat la bain-marie cu restul de suc de lămâie (2 linguri).
Nu se lasă să fiarbă, altminteri crema se taie.
Se dă în clocot pudra de agar-agar cu 2 linguri de lichior de piersici. Se înglobează în crema de gălbenuşuri, împreună cu mascarpone şi iaurt. Se înglobează albuşuri¬le bătute. Se înmoaie pişcoturile în restul de lichior (3 linguri).
Se aşază într-o formă pişcoturile cu cremă şi piersici marinate; se dau la frigider cel puţin 4 ore.
Inainte de servire se presară deasupra fistic.
Pofta buna!