Tempura este o metodă de gătire japoneză care implică acoperirea bucăților de alimente cu o pastă subțire de aluat și apoi prăjirea lor în ulei. Această tehnică se folosește în principal pentru legume și fructe de mare, dar poate fi aplicată și altor tipuri de alimente. […]
Tocana cu carne de berbecut
PrinteazaTocana cu carne de berbecut din: pulpa de berbecut, ceapa, rosii, rozmarin, boia, vin, patrunjel, ulei, sare, piper, unt, cartofi.
Ingrediente:
- 1 pulpă de berbecuţ
- 1 kg ceapă uscată
- 1 kg roşii mici, cherry
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 linguriţă de boia dulce
- 300 ml vin roşu, sec
- câteva fire de pătrunjel
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 1 kg cartofi noi
- 50 g unt
Mod de preparare:
Tocana cu carne de berbecut: spală şi se curăţă carnea. Se freacă cu sare şi rozmarin şi se rumeneşte în uleiul bine încins, până devine maronie.
Apoi se scoate în uleiul rămas, se căleşte ceapa tăiată peştişori până devină aurie şi apoi se pune boiaua. amestecă repede şi se ia de pe foc.
Intr-o tavă de cuptor se aşază un strat de ceapă uniform repartizată. Deasupra ei se pune carnea, iar împrejur se pun roşiile tăiate.
toarnă vinul şi se dă la cuptor pentru 3 ore. Se serveşte cu cartofi fierţi amestecaţi cu unt şi pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!
Zacuscă de Ghebe – Rețetă gustoasa
Rețetă gustoasa din: ghebe, ceapa, ardei rosii, rosii, usturoi, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de ghebe proaspete 2 cepe mari, tocate 2 ardei roșii, tocați 4 roșii mari, decojite și tocate 3 căței de usturoi, mărunțiți 100 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingură […]