Tocana cu varza dulce si chimen
PrinteazaTocana cu varza dulce si chimen din: carne de viţel (sau de berbecuţ), ceapă, ulei, sare, piper negru, supă, foi de dafin, chimen măcinat, varză, morcovi, cartofi, pătrunjel verde.
- 500 g carne de viţel (sau de berbecuţ)
- 1 ceapă mare
- 6 linguri ulei
- sare
- piper negru
- 4 pahare de supă
- 3 foi de dafin
- chimen măcinat
- 1 varză de 1,2 kg
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai cuburi şi o rumeneşti cu o ceapă mare tocată, timp de 5 minute, cu 6 linguri de ulei. Adaugi puţină sare şi piper negru şi stingi totul cu 4 pahare de supă.
Adaugi 3 foi de dafin şi puţin chimen măcinat. Acoperi şi laşi să fiarbă timp de 30 de minute, la foc potrivit. între timp, cureţi şi tai fideluţă o varză, 2 morcovi tăiaţi în felioare şi 2 cartofi tăiaţi cuburi.
Adaugi legumele peste carne cu 2 linguri de pătrunjel tocat. Laşi totul la fiert timp de 25 de minute, dar ai grijă să nu scadă prea tare sosul.
Scoţi frunzele de dafin şi aşezi tocana într-un castron. O serveşti cu piure de cartofi sau paste făinoase, alături de murături sau salată de roşii si castraveţi.
Tocana cu varza dulce si chimen
Pofta buna!
Foarte buna tocana