Tocana de legume la tigaie

Printeaza

Tocana de legume la tigaie din: ceapa, usturoi, vinete, zucchini, ardei, rosii, mustar, chimion, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 cepe roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 vinete
  • 2 zucchini mici
  • 4 roşii cărnoase
  • 2 ardei
  • 4 linguri ulei de susan
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • muştar
  • praf de chimion
  • 1-2 tulpini de busuioc thailandez
  • 1-2 cozi de iarbă de lămâie sau 1 lingură iarbă de lămâie uscată
  • 500 ml fond de legume
  • 2-3 linguri seminţe de susan decojite

 

Mod de preparare:

Se curătă ceapa şi căţeii de usturoi şi se taie cubuleţe. Se curată vinetele si zucchini şi se taie în două pe lungime, apoi în triunghiuri.

Se decojesc roşiile, se taie în jumătate, se îndepărtează sâmburii si se taie bucăţi mici. Ardeii se taie în jumătate, se îndepărtează sâmburii, se spală şi se taie bucăţi mari.

Se încinge uleiul în wok, se adaugă legumele separat şi se călesc cca 2-3 minute amestecând continuu. Apoi, legumele călite se pun în wok şi se condimentează cu sare, piper, muştar şi chimion.

Se curăţă verdeţurile, se spală şi se taie mărunt, după care se adaugă peste legume. Compoziţia se completează cu fond de legume. Se lasă 2-3 minute la fiert.

Seminţele de susan se rumenesc într-o tigaie fără grăsime, iar apoi se presară peste legume.

Tocana de legume la tigaie

Tocana_de_legume_la_tigaie

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.