Tocana de peste cu fructe de mare
PrinteazaTocana de peste cu fructe de mare din: ulei de masline, seminte de fenicul, morcovi, telina apio, usturoi, praz, rosii, supa de peste, cod, creveti.
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 2 morcovi, tăiaţi în cubuleţe
- 2 tulpini de ţelină Apio feliata
- 2 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 2 fire de praz, feliate subţire
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 500ml supă de peşte, fierbinte
- 2 fileuri de cod, fără piele (circa 200g) tăiate în cuburi
- 85q de creveţi mari cruzi, decorticaţi
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare, pune în ea seminţele de fenicul, morcovii, tulpinile de ţelină Apio şi usturoiul şi căleşte totul 5 minute, până când încep să se înmoaie.
Adaugă prazul, roşiile şi supa, asezonează şi dă în clocot, apoi acoperă oala şi lasă mâncarea să fiarbă 15-20 de minute la foc mic, până când legumele devin fragede, iar sosul se îngroaşă şi scade puţin.
Adaugă peştele, presară creveţii şi găteşte totul încă 2 minute. Transferă tocana în boluri şi serveşte-o.
Tocana de peste cu fructe de mare
Pofta buna!