Tocana de porc cu conopida
PrinteazaTocana de porc cu conopida din: muschi de porc, pudra de curry, otet de vin rosu, ulei de rapita, ceapa, ghimbir, fenicul, chimion, rosii, linte rosie, vanata, supa de legume, conopida, coriandru.
Ingrediente:
- 400 g muşchi de porc fără grăsime, tăiat în cuburi
- 2 linguri pudră de curry
- 2 linguri oţet din vin roşu
- 1 lingură ulei de rapiţă
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 2 linguri de ghimbir fin tocat
- câte 1 linguriţă fenicul şi chimion, prăjite într-o tigaie, apoi zdrobite
- 400 g de roşii tocate
- 2 linguri de linte roşie
- 350 g de vânătă, tăiată în cuburi mari
- 1 cub supă de legume (cu puţină sare)
- 1 conopidă
- 1 mână de coriandru, tocat
- seminţe de chimion, prăjite
Mod de preparare Tocana de porc cu conopida:
Pune carnea într-un bol şi adăugă praful de curry şi oţetul.
Las-o deoparte, încinge uleiul într-o oală cu fundul gros şi căleşte ceapa şi ghimbirul 10 minute, amestecând frecvent, până când devin aurii.
Adaugă porcul condimentat şi prăjeşte-l câteva minute. Scoate carnea şi pune-o deoparte.
Adaugă în oală condimentele prăjite, urmate de roşii, linte şi vânătă şi fărâmiţează cubul de supă.
Acoperă oala şi lasă mâncarea să fiarbă 40 de minute, amestecând frecvent, până când vânătă aproape că s-a pătruns. Dacă amestecul începe să arate prea uscat, adaugă puţină apă.
Pune la loc carnea în oale şi mai fierbe totul 10-20 de minute, până când porcul devine fraged.
Chiar înainte de a servi mâncarea, îndepărtează partea tare şi tulpinile conopidei şi mărunţeşte restul în robotul de bucătărie astfel încât să ajungă de mărimea babelor de orez.
Pune conopida într-un bol termorezistent, acoper-o cu folie alimentară pe care o înţepi de câteva ori, apoi dă-o la cuptorul cu microunde timp de 7 minute la cea mai înaltă temperatură.
Adaugă coriandrul şi serveşte cu curry-ul.
Pentru un orez mai picant, adaugă seminţe de chimion prăjite.
Pofta buna!