Tocana de vita cu vin rosu
PrinteazaTocana de vita cu vin rosu din: carne de vită, ceapa, usturoi, morcovi, faina, pasta de rosii, vin rosu, supa ulei, sare, piper, ceapa verde.
Ingrediente:
- 800 g carne de vită
- 2 cepe
- 5 căţei usturoi
- 3 morcovi
- 2 linguri făină
- 5 linguri pastă de roşii
- 500 ml vin roşu
- 1 l supă
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- 2-3 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Carnea de vită tăiată cuburi si presărată cu sare şi piper se rumeneşte pe toate părţile în cratiţa de fiert în care s-a încins în prealabil uleiul.
Se scoate şi se pun ceapa mărunt tăiată şi usturoiul. Se lasă să se înmoaie, se adaugă făina si pasta de roşii, se amestecă şi apoi se pune din nou carnea.
Se toarnă vinul si supa şi se dă cratiţa la cuptor pentru două ore.
Se adaugă morcovii şi se mai lasă la cuptor 30 de minute. Se serveşte cu ceapă verde tăiată mărunt.
Tocana de vita cu vin rosu
Pofta buna!