Tocana de vita si carnati
PrinteazaTocana de vita si carnati din: carne de vita, carnati, faina, ulei, bulion, usturoi, vin, ceapa, rosii, oua, sare, piper, apa.
- 500 g carne de vită
- 500 g cârnaţi
- 3 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 4 linguri bulion
- 3 căţei usturoi
- 1 pahar vin roşu sec
- 2 cepe
- 2 roşii
- 2 ouă fierte tari
- sare
- piper
- 1 cană apă fierbinte
Mod de preparare:
Cureţi cepele, tai roşiile bucăţi şi usturoiul în felii. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi pe care le dai apoi prin făină.
Tai carnaţii în bucăţi. încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea de vită şi carnaţii. Adaugi ceapa şi usturoiul şi laşi încă 10 minute pe foc. Apoi torni bulionul, vinul şi pui şi roşiile tăiate. Amesteci.
După 10 minute, torni o cană de apă fierbinte şi adaugi sare şi piper. Acoperi şi laşi la foc mic până când carnea este moale. Serveşti cu felii de ou fiert.
Pofta buna!