Tocana haiduceasca cu vita
PrinteazaTocana haiduceasca cu vita din: pulpa de vita, ceapa, rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei, vin, dafin, boia, sare, piper, verdeata.
- 500 g pulpă de vită
- 3-4 cepe
- 2-3 roşii
- 1 ardei
- 100 ml suc de roşii
- 5 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 pahar cu vin roşu
- 2 foi de dafin
- 2 linguri boia iute
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti împreună cu carnea de vită tăiată cubuleţe. Adaugi sare şi apă caldă şi laşi să se înăbuşe puţin. Pui şi roşiile, ardeiul, piperul, sarea, foile de dafin, vinul, boiaua şi verdeaţa.
Mai laşi 2 minute pe foc, să se înăbuşe bine toate ingredientele. Când e gata, serveşti tocana fierbinte, cu mămăliguţă caldă, alături de un pahar cu vin roşu.
Tocana haiduceasca cu vita
Pofta buna!