Tocana la oala sub presiune
PrinteazaTocana la oala sub presiune din: carne de vita, bacon, unt, vin, ceapa, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper.
- 800 g carne de vită
- 100 g bacon
- 50 g unt
- 500 ml vin rosu
- 2 cepe
- un cătel usturoi
- 2 linguri făină
- o foaie dafin
- o crengută cimbru
- rozmarin
- sare si piper
Mod de preparare:
În oala de fiert se rumeneşte carnea în unt. Se adaugă ceapa tocată si baconul cubulete, se lasă 2 minute, se presară făina şi se lasă încă 2 minute.
Se toarnă vinul roşu, se completează cu apă dacă lichidul nu depăşeste carnea, se potriveşte de sare si piper, se adaugă condimentele si usturoiul.
Se pune capacul si se lasă la fiert 40 de minute din momentul în care fluieră oala.
Cartofii curătati, spălati şi tăiati cuburi se fierb şi, când carnea este gata, se pun imediat în sos. Tocana se serveşte presărată cu ceapă verde tocată, după gust.
Pofta buna!