Tocană cu soia şi fasole verde
PrinteazaTocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si marar.
- o punga de soia cuburi
- 400 g fasole verde
- 500 g rosii
- 2 ardei grasi
- o ceapa
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- o legatura de patrunjel
- marar
Mod de preparare:
Cuburile de soia se pun la înmuiat în apă fierbinte pentru zece minute, apoi se fierb împreună cu puţină sare şi piper.
Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Ceapa se curăţă de foi şi se toacă, ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie cubuleţe.
Roşiile se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Fasolea se curăţă de colţuri la capete, se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu puţină sare.
Ceapa se pune într-o cratiţă mai mare cu puţin ulei, se adaugă ardeii şi se călesc uşor la foc mediu.
Când ceapa este bine pătrunsă, se pun fasolea, cuburile de soia şi roşiile.
Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă până când sosul scade la jumătate.
Jumătate din legătura de pătrunjel se toacă fin, se presară peste tocană, se amestecă şi se serveşte.
Cine doreşte, poate să mai adauge verdeaţă în momentul servirii.
Tocană cu soia şi fasole verde
Pofta buna!
cu fasole verde imi place, dar cu soia nu, tot mai buna e tocana cu carne 🙂