Salată de hrișcă cu legume și brânză feta din: hrisca, apa, ardei rosu, castravete, ceapa, branza feta, suc de lamaie, patrunjel. Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale. De asemenea, hrișca este o sursă […]
Tocanita de bureti
PrinteazaTocanita de bureti din: bureti, ceapa, usturoi verde, ulei, marar, patrunjel, sare, piper, boia dulce.
Ingrediente:
- 500 g bureţi proaspeţi
- 1-2 cepe potrivite
- 3-4 fire de usturoi verde
- 3-4 linguri ulei
- 1 legătură de mărar si pătrunjel tocat
- sare
- piper
- 1 vârf linguriţă de boia dulce
Mod de preparare:
Tocanita de bureti: Cureţi bureţii, îi speli bine şi îi toci. Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Intr-un ceaun pui ulei la încins, apoi căleşti ceapa până devine translucidă. Adaugi bureţii, acoperi vasul şi îl laşi să fiarbă la foc mic, să se înăbuşe.
Inainte de a fi aproape gata, presari sare, piper, boia de ardei şi adaugi usturoiul curăţat şi tocat mărunt.
La sfârşit, presari mărar şi pătrunjel tocat fin. Tocăniţa de bureţi o serveşti cu mămăliguţă.
Pofta buna!
Turtă dulce cu urdă din: urda proaspata, zahar brun, oua, ulei vegetal, faina integrala. Urdă adaugă un gust delicios și o textură ușoară prăjiturii. Poți să te bucuri de aceste turtițe dulci alături de o ceașcă de ceai cald sau de un pahar de lapte. Ingrediente: 250 g urdă proaspătă 100 g zahăr brun 2 […]