Tocanita de iepure la cuptor

Printeaza

Tocanita de iepure la cuptor din: iepure, vin, morcovi, ceapa, patrunjel, dafin, usturoi, ulei, sare, piper, sos de rosii.

Ingrediente:

  • 1 iepure
  • 1 pahar vin roşu
  • 2 morcovi
  • 2 cepe roşii
  • pătrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 200 ml sos de roşii

 

Mod de preparare:

Speli iepurele tranşat şi îl aşezi într-un vas de iena sau de lut, uns cu puţin ulei.

Stropeşti carnea cu ulei şi adaugi ceapa tocată peştişor, usturoiul tăiat feliuţe, pă­trunjelul tocat mărunt, foaia de da­fin şi morcovii daţi pe răzătoarea mare.

Condimentezi cu sare şi pi­per atât carnea, cât şi legumele. Torni vinul roşu (de calitate) şi aco­peri vasul cu capacul şi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru o oră

După o oră, torni sosul de roşii sau adaugi roşii mărunţite bine şi introduci vasul (acoperit) pentru încă o oră în cuptor.

Vei obţine o fripţură fragedă şi delicioasă, pe care o poţi servi alături de legume sau de un piure de cartofi.

 

Tocanita de iepure la cuptor

 

Tocăniță de Fazan Aromată

Tocăniță de Fazan Aromată din: fazan, ceapa, morcovi, telina, vin rosu, bulion de pui, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Tocănița de fazan este un preparat tradițional și rafinat, care combină savoarea cărnii de fazan cu aroma de pădure și legume proaspete. Această rețetă vă va ghida prin procesul de pregătire, […]

 

 

retete

Tocăniță de legume cu năut

Tocăniță de legume cu năut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, cartofi, rosii, naut, boia dulce, cimbru, sare, piper, verdeata. Este o mâncare sățioasă și gustoasă, plină de arome și culori, ideală pentru a fi savurată în sezonul rece sau oricând doriți o masă sănătoasă și echilibrată.   Ingrediente: 1 lingură de ulei de […]

 

 

retete

Tocanita de vita cu legume

Tocanita de vita cu legume din: carne de vita, rosii, radacina de pastarnac, cartoficeapa, frunze de telina, vin rosu sec, supa de vita, ulei, usturoi, piper, faina, cimbru, sare. Carnea de vita este bogata in proteina si este potrivita pentru pranz sau cina. Este o bună sursă de fier heme, care este ușor absorbit de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.