Tocanita de peste cu cartofi

Printeaza

Tocanita de peste cu cartofi din: cartofi, pastarnac, cod, pastrav afumat, lapte, patrunjel, paine.

Ingrediente: Tocanita_de_peste_cu_cartofi

  • 200g de cartofi, tăiaţi în cuburi
  • 200g de păstârnac, tăiat în cuburi
  • 140g file de cod fără piele
  • 140g fileuri de păstrăv afumat, fără piele
  • 500ml de lapte semidegresat
  • 1/4 legătură mică de pătrunjel, frunzele tocate fin, tulpinile puse deoparte
  • 6 cepe verzi, partea albă şi cea verde separate, ambele tocate fin
  • 2 linguri de făină
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • pâine integrală cu coajă crocantă, pentru servit

Mod de preparare:

Dă în clocot o oală cu apă în care ai pus sare, adaugă cartofii şi păstârnacul şi fierbe ingredientele până când devin aproape fragede – circa 4 minute. Scurge-le bine.

Intre timp, pune fileurile de peşte într-o oală în care încap strâns, dar nu suprapuse. Acoperă-le cu lapte, strecoară printre ele tulpinile de pătrunjel şi dă laptele în clocot la foc mic. Acoperă oala, stinge focul şi lasă peştele să stea în lapte 5 minute. Scoate-l şi rupe-l în bucăţi mari. Aruncă tulpinile de pătrunjel, dar păstrează laptele.

Pune într-o cratiţă partea albă a cepelor, laptele şi făina. Dă-le în clocot amestecând încontinuu cu un tel, pentru a obţine un rântaş fin. Dă focul mai mic, adaugă cartofii şi păstârnacul scurse, coaja rasă de lămâie şi jumătate din zeamă şi găteşte totul timp de 5 minute, amestecând ocazional.

Incorporează partea verde a cepelor, peştele şi pătrunjelul şi gustă tocana pentru a vedea cât s-o asezonezi – va avea nevoie de piper din abundenţă, ceva sare şi poate încă putină zeamă de lămâie de la jumătatea rămasă. Imparte tocana în 2 boluri şi serveşte-o cu bucăţi de pâine cu coajă crocantă.

Tocanita de peste cu cartofi

Tocanita_de_peste_cu_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.