Tocanita de peste cu cartofi
PrinteazaTocanita de peste cu cartofi din: cartofi, pastarnac, cod, pastrav afumat, lapte, patrunjel, paine.
- 200g de cartofi, tăiaţi în cuburi
- 200g de păstârnac, tăiat în cuburi
- 140g file de cod fără piele
- 140g fileuri de păstrăv afumat, fără piele
- 500ml de lapte semidegresat
- 1/4 legătură mică de pătrunjel, frunzele tocate fin, tulpinile puse deoparte
- 6 cepe verzi, partea albă şi cea verde separate, ambele tocate fin
- 2 linguri de făină
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- pâine integrală cu coajă crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
Dă în clocot o oală cu apă în care ai pus sare, adaugă cartofii şi păstârnacul şi fierbe ingredientele până când devin aproape fragede – circa 4 minute. Scurge-le bine.
Intre timp, pune fileurile de peşte într-o oală în care încap strâns, dar nu suprapuse. Acoperă-le cu lapte, strecoară printre ele tulpinile de pătrunjel şi dă laptele în clocot la foc mic. Acoperă oala, stinge focul şi lasă peştele să stea în lapte 5 minute. Scoate-l şi rupe-l în bucăţi mari. Aruncă tulpinile de pătrunjel, dar păstrează laptele.
Pune într-o cratiţă partea albă a cepelor, laptele şi făina. Dă-le în clocot amestecând încontinuu cu un tel, pentru a obţine un rântaş fin. Dă focul mai mic, adaugă cartofii şi păstârnacul scurse, coaja rasă de lămâie şi jumătate din zeamă şi găteşte totul timp de 5 minute, amestecând ocazional.
Incorporează partea verde a cepelor, peştele şi pătrunjelul şi gustă tocana pentru a vedea cât s-o asezonezi – va avea nevoie de piper din abundenţă, ceva sare şi poate încă putină zeamă de lămâie de la jumătatea rămasă. Imparte tocana în 2 boluri şi serveşte-o cu bucăţi de pâine cu coajă crocantă.
Tocanita de peste cu cartofi
Pofta buna!