Tocanita de pui – usor de preparat
PrinteazaTocanita de pui din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, cartofi fainosi, pasta de rosii uscate, boia de ardei, otet din vin rosu, sherry demisec, smantana si patrunjel.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- 8 pulpe superioare de pui dezosate si fara piele, taiate in sferturi
- 1 ceapa, taiata felii subtiri
- 500 g de cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati cuburi
- 1 lingura pasta de rosii uscate (sau pasta de tomate)
- 1 lingurita boia de ardei
- 2 linguri de otet din vin rosu
- 100 ml de Sherry demisec
- 300 ml supa de pui fata facuta
- 4 linguri de smantana, pentru servit
- 1 mana de patrunjel tocat, pentru servit
Mod de preparare:
încălzeşte o lingură de ulei într-o cratiţă adâncă, la foc mediu.
asezonează puiul cu sare şi piper şi se pune în cratiţă.
lasă pe foc 4 minute până când devine maroniu pe toate părţile.
scoate din cratiţă şi se dă deoparte. Se reîncălzeşte uleiul din cratiţă şi se adaugă ceapa.
prăjeşte 3 minute, până se înmoaie puţin.
adaugă cartofii şi pasta de roşii şi se lasă pe foc 1 minut. Se adaugă boiaua, oţetul, sherry-ul şi supa.
amestecă şi se aduc la fierbere. Se lasă să fiarbă două minute, timp în care lichidul trebuie să scadă.
răstoarnă puiul în cratiţă, se acoperă şi se lasă pe foc 10 minute.
amestecă bine şi se mai lasă pe foc, de data asta fără capac, timp de 8 minute sau până când se îngroaşă sosul, iar puiul şi cartofii sunt făcuţi bine.
verifică dacă mai este nevoie de sare sau piper şi se serveşte în boluri, cu câte o lingură de smântână şi cu pătrunjel presărat pe deasupra.
Tocanita de pui – usor de preparat
Pofta buna!
Imi place la nebunie tocanita de pui