Tocanita picanta de iepure cu masline
PrinteazaTocanita picanta de iepure cu masline din: carne de iepure (pulpele din spate), vin alb, ardei capia, ardei gras roşu, ardei gras galben, bulion, chili, măsline negre, măsline verzi, ceapa, usturoi, pătrunjel, ulei, sare, piper, frunze de dafin, piper negru boabe, cimbru.
Ingrediente:
- 500 g carne de iepure (pulpele din spate)
- 300 ml vin alb
- 2 ardei capia
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 4 linguri de bulion
- 2 ardei chili
- 200 g măsline negre
- 100 g măsline verzi
- 2 cepe mici
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei, sare, piper
Ingrediente pentru marinadă:
- 500 ml vin alb
- 1 căpăţână de usturoi
- 3 frunze de dafin
- piper negru boabe
- 1 linguriţă de cimbru
- 1 cană de apă clocotită
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru marinadă. Cufundă carnea şi acoperă ermetic. Lasă la macerat peste noapte.
Pentru tocăniţă, toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Taie ardeii cubuleţe. Căleşte ceapa cu usturoiul.
Adaugă ardeii şi măslinele verzi tocate mărunt. Scurge carnea din marinadă, pune-o peste ardei.
Stinge cu vin şi lasă la foc mic o jumătate de oră sau până când scade vinul şi carnea se rumeneşte.
Toarnă bulionul, pune sarea, piperul şi lasă la înăbuşit 15-20 de minute. Spre final, adaugă măslinele negre tăiate rondele.
Serveşte cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Tocanita picanta de iepure cu masline
Pofta buna!