Tort aperitiv cu cartofi
PrinteazaTort aperitiv cu cartofi din: cartofi, aluat, branza, ceapa, sunca, amidon, lapte, oua, ulei, chimen, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 500 g aluat pentru pâine gata preparat (de la brutărie)
- 250 g brânză de vaci slabă
- 3 cepe
- 250 g şuncă afumată
- 1 lingură de amidon alimentar
- 50 ml lapte
- 2 ouă
- 150 ml ulei
- chimen
- sare
- piper
- grăsime pentru uns tava
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii şi se fierb în apă circa 20 de minute. După ce au fiert, se scurg şi se lasă la răcit. Aluatul pentru pâine se întinde într-o tavă de copt unsă cu grăsime.
Se preîncălzeşte cuptorul la 225 °C (cuptorul cu ventilaţie la 200 °C).
Se curăţă cartofii de coajă şi se rad într-un bol, apoi se amestecă cu brânza de vaci. Se cojeşte ceapa şi se toacă mărunt. Şunca se taie cubuleţe.
Se amestecă ceapa, şunca, amidonul alimentar, laptele cald, ouăle şi uleiul, apoi acest mix se încorporează în masa de cartofi şi brânză de vaci. Se frământă toate ingredientele până se obţine o masă omogenă.
Aluatul obţinut se asezonează după gust cu chimen, sare şi piper şi se întinde pe blatul de pâine. Tortul de cartofi trebuie să stea în cuptor circa 30 de minute.
Tort aperitiv cu cartofi
Pofta buna!