Tort aperitiv cu salata boeuf
PrinteazaTort aperitiv cu salata boeuf din: oua, ulei, faina, smantana, praf de copt, branza, spanac, sare, cartofi, morcovi, mazare, piept de pui, castraveti murati, mustar, zeama de lamaie.
Pentru blatul galben:
- 2 ouă
- câte 2 linguri ulei şi făină
- 1 lingură smântână
- 1 linguriţă praf de copt
- 3-4 linguri brânză rasă
Pentru blatul verde:
- 2 ouă
- câte 2 linguri ulei, făină şi spanac
- 1 lingură smântână
- 1 linguriţă praf de copt
- sare
Pentru blat portocaliu:
- 2 ouă
- câte 2 linguri ulei, făină şi pastă de ardei
- 1 lingură smântână
- 1 linguriţă praf de copt
- sare
Pentru salata boeuf:
- 10 cartofi
- 2 morcovi
- 200 g mazăre conservată
- 1 bucată piept de pui
- 4 castraveţi muraţi
- 2 ouă
- 100 ml ulei zeama de la 1 lămâie
- muştar
Mod de preparare:
Pentru blatul verde, mixezi gălbenuşurile cu uleiul turnat treptat, după care încorporezi pe rând smântână, făina, praful de copt, 1 praf de sare şi 2 linguri, spanac tăiat mărunt.
Incorporezi albuşurile bătute spumă tare şi omogenizezi uşor. Torni compoziţia în forma pentru tort unsă şi coci blatul 1/4 oră.
Procedezi la fel pentru blatul portocaliu şijpentru cel galben, înlocuind spanacul cu pasta de ardei şî, respectiv, cu parmezanul.
In timp ce coci hiaturile, speli cartofirşi morcovii şi îi fierbi în coajă. Separat fierbi pieptul de pui.
Scurgi legumele şi carnea fierte şi le tai în cubuleţe. Tai la fel şi castraveţii. Scurgi mazărea din conservă.
Prepari maioneza din gălbenuşul fiert şi cel crud, turnând câte puţin ulei şi amestecând în acelaşi sens. O sărezi, acreşti cu zeamă de lămâie şi condimentezi după gust, cu muştar, Ia sfârşit.
Amesteci maioneza cu ingredientele tăiate, păstrând puţină pentru ornat.
Aşezi un blat pe un platou, întinzi 1/2 din salata de boeuf, acoperi cu al doilea blat şi pui restul salatei. Aşezi deasupra blatul rămas şi ornezi cu maioneză.
Tort aperitiv cu salata boeuf
Pofta buna!